Reykjavik’ist pärit Sigur Ros’i on Positivusele esinema oodatud kaua – Jonsi põnev hääl ja kaunid kitarrihelid on kahtlemata ideaalseks helitaustaks festivali suvisele ja unistavale atmosfäärile. Bändi lood lauldakse nii islandi kui hopelandi (välja mõeldud keel, mis koosneb ebaselgetest sõnadest) keeles ning Sigur Ros suudab oma kuulajad viia müstilisse muinasjutumaailma, milles meeldib viibida nii fännidele kui ka muusikakriitikutele.

Sigur Ros sai alguse 1994. aastal, samal päeval, mil sündis Jonsi õde Sigurros (Islandi keeles Võidu Roos), kelle järgi bändki nime sai. Suurema tuntuse tõi 1999. aasta album „Ágætis byrjun” ning sellele on järgnenud 12 stuudioalbumit, millest viimane, “Valtari”, anti välja sel kevadel. Sigur Ros on kahtlemata üks edukamaid kaasaegseid avangard-artiste maailmas.

Sigur Ros esineb Positivuse pealaval laupäeval, 20. juulil, 2012.

Positivus festival 2013 piletid on saadaval hindadega EUR 50 (kolme päeva pilet) ja EUR 56 (kolme päeva pilet telkimisega). Piletid on saadaval www.positivusfestival.com ja Piletilevis.

Grupi- ja päevapiletid tulevad müügile uuel aastal.

Baltikumi suurim kunsti- ja muusikafestival Positivus 2013 toimub juba seitsmendat korda Salacgrivas, Lätis, 19., 20. ja 21. juulil.Kuula ka:

Positivusel on eelnevalt esinenud Muse, Keane, The Vaccines, Manic Street Preachers, Travis, Moby, Editors, Scissor Sisters, Sinead O’Connor, Pete Doherty, James, Röyksopp, Damien Rice, Hurts, Fatboy Slim, Mark Ronson & The Business Int. ja paljud teised.