Ukraina poliitik Igor Mirošnitšenko nimetas Mila Kunist ühes Facebooki postituses korduvalt "židovkaks", mis on sealmail juba ammune sõimusõna, tähendades formaalselt küll "mitte tõelist ukrainlast", kuid sisuliselt "räpast juuditari", vahendab kõmuleht TMZ.

Nimelt otsustas Ukraina valitsus hiljuti, et nimetatud sõna ei tohiks kellelegi solvav olla ning keeldus seda keelamast, hoolimata kohalike juutide sellekohasest sooviavaldusest. Nii haaraski kõnealune poliitik kohe võimalusest kinni, nimetades tuntud Hollywoodi näitlejannat, kes on teadupärast ukraina ja juudi juurtega, põlu alt päästetud sõnaga. Võimalik, et tegemist oli kõmulise püüuga juhtumile rahvusvahelist tähelepanu tõmmata, kuid igal juhul on kindel, et ammuse rahvusliku sõimusõna legaliseerimist juudid juba sinnapaika ei jäta. Nii on Ukraina justiitsministeeriumi ees käimas meeleavaldused, mis nõuavad solvava sõna keelamist.

"Kogu mu perekond kannatas holokausti pärast. Mu vanavanemad pääsesid, kuid paljud mitte. Kui ma käisin koolis, siis nägin kõikjal antisemiitlikke seinajoonistusi ja märke," meenutas Kunis, õige eesnimega Milena, kuidas oli juudina Ukrainas üles kasvada.

Mila Kunis ja tema perekond lahkusid Ukrainast ning siirdusid Ameerika Ühendriikidesse elama aastal 1990.