Aus, ilus, sügav, helisev, kaval, südamlik, üdini musikaalne, täiesti trendideväline, omanäoline, lakooniline, eneseirooniline, universaalselt arusaadav, peaaegu täiuslik - need on vaid mõned nopped Marten Kuninga debüütplaadi "Janu" arvustustest. "See album on minu viimase kolme aasta päevik," märgib Kuningas ise 2012. aasta juunis ilmunud üllitise kohta.

Kuninga laulud on küsimusi ja kahtlusi tulvil sisekauemused, mis otsivad väljapääsu. "Ma ei ole eriti jutukas inimene, ma olen käsn, kes kogub endasse kogemusi. Lugudekirjutamine ja esinemine aitavad mul seda infot maha laadida," on laulja öelnud. Tema lood kannavad küll väga isiklikke tähendusi, kuid omal viisil tunneb nii mõnigi kuulaja neis lauludes ära enda.

Kuningat toetab täna õhtul lavalaudadel ansambel Etturid, mille ridadesse kuuluvad Martin Laksberg bassil, Madis Zilmer trummidel ning Raul Ojamaa kitarril. Kuigi võib öelda, et laias laastus on tegemist rock-muusikaga, vürtsitavad nende kontserte improvisatsioonidoosid, mis tuleneb ilmselt asjaolust, et Etturid on suuresti džässi taustaga pillimehed.

Enne ja pärast kontserti loovad peol plaadimuusikaga meeleolu DJ-d Kaarel Valter ja Kersten Kõrge.

Kontsert algab kell 21. Kohapealt saab jõuluvana kingikotti soetada ka mõistliku hinnaga Marteni debüütalbumit "Janu".