Peeter "Põhulõug" Ojal, nagu Aunaste teda tituleeris, oli abivahendiks kaasas pakk mängukaarte, mille pealt sõnakas näitleja Eesti riiki järgmise poole aasta jooksul ees ootavaid põrutavamaid sündmusi välja hakkas lugema.

"Jaanuaris hakkab pull peale! Tuleb uus peaminister," ütlevad juba esimesed kaardid välja kõige põhjapanevama tulevikuväljavaate. Ja nagu sellest veel vähe oleks, jätkab ta: "Veebruaris tuleb juba uus peaminister ja pärast seda tulevad taliolümpiamängud!"

Märtsis ja aprillis on Eesti poliitareenile Oja kaartide andmetel oodata uut parteid - marukapitalistide erakonda, kes üldse rahast ei hooli! "Elu läheb paremaks," julgustab ta.

Maikuus aga saadakse lõpuks Bati jaama pakiruumist kätte ammukadunud demokraatia ning võetakse kinni mees, kes selle röövis. Ka vahetub maikuus taaskord peaminister ning lausa mitu korda. 

"Kaardid näitavad nii, ega ma seda ise välja mõtle," kaitseb Oja oma hunniku ruutude-ristide näidatud tulevikuilmutusi Toome ja Aunaste skeptiliste märkuste eest.

Mis siin muud öelda, kui et ees on põnev aasta!

Vaata Peeter Oja hämmastavat ennustussessiooni ETV videost: