RETSEPT: Ingveri-šokolaadi-juustukook viib keele alla
Nädalavahetus on ideaalne aeg kooki teha. Jagan sinuga täna taaskord üht enda poolt kohendatud valge šokolaadi juustukoogi retsepti. Kuna Digestive küpsisepõhjaga jääb see kook liiga magus, otsustasin seekord hoopis Marks & Spenceri ingveriküpsiste kasuks ja mulle maitseb see tulemus palju paremini, kirjutab Publiku toimetaja ja elustiiliblogija Stella K. Wadowsky oma blogis Stellarium.
Mida sa vajad?
Koogi põhi:
200 gr Marks & Spenceri ingveriküpsiseid või Digestive küpsiseid
60 gr võid
Koogi sisu:
250 gr valget šokolaadi
400 gr maitsestamata toorjuustu
250 gr hapukoort
3 muna
2 tl vanillisuhkrit.
Kuidas valmistada?
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks, seejärel suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Nüüd on aeg täidis teha - sulata kuumaveevannis šokolaad. Pehmenda suures kausis toorjuust, kuhu lisa hapukoor, vahustatud munad ja vanillsuhkur. Algne retsept soovitab 400 gr valget šokolaadi, kuid minu arvates jääb kook liiga magus, niisiis mina sulatan 200-250 gr valget šokolaaid. Kalla eelnevale massile juurde sulatatud šokolaad, sega läbi ning vala põhjale. Küpseta ahjus 160°C juures tund aega. Jahuta kook korralikult maha ja eemalda vormist. Hoia kooki enne serveerimist külmikus. Kaunistamiseks on valik lai - talvel sobib koogile kirsimoos. Mina söön seda hoopis Marks & Spenceri apelsini-ingveri marmelaadiga.
Rohkem põnevaid retsepte, lahedaid auhinnamänge ja hulgaliselt ilunõuandeid leiad Stellariumist!