Snow Kayak´i rada on ca 400m pikk ning keskmiseks rajakiiruseks ennustatakse 40km/h. Osavõtt ja pealtvaatamine on kõigile tasuta ning kiivrid ja kajakid saab korraldajatelt.

Soojendussõidud ja registreerimine algavad kell 12.00 ning võistluse kvalifikatsioonide algus on kell 14.00. Finaali saavad edasi 64 kiireimat kajakisõitjat, kes hakkavad võistlema esikolmiku poodiumikohtade eest.

Hetkel on noorim registreerunud osaleja 17-aastane ning vanim on 49-aastane. Ligi pooled registreerunud on hetkel naised, seega tuleb tõdeda, et Eesti naine on üks julge naine.

2009. ja 2010. aastal toimus Red Bull Snow Kayak Austrias, 2011. aastal Iraanis, 2012.aastal Leedus ja nüüd 2013. aastal tõime selle võistluse Eestisse. Teadaolevalt on kajakisõitjad omaalgatuslikult ka Eestis mäest alla proovinud sõita, aga võistlusmomenti sellisel kujul pole varem loodud.

Rada on paari trikikohaga ning maandumine on nõlva all asuvasse tiiki, kuhu lõigatakse jää sisse maandumisbassein. Maandumist ei tasu siiski karta, kuna paraja hooga tulles ja teiste riikide näitel, jääb kajak kõigi eelduste kohaselt püsti. Vahetusriided võivad kõik igaks juhuks muidugi kaasa võtta.

Parimaid premeeritakse kajakimatkade ja GoPro Hero3 white edition seikluskaameratega!

Vaata rajaplaane: