Arstid on lubanud säilitada Filini vasaku silma nägemisvõime, rohkem viga saanud parema silma paranemine on aga jätkuvalt küsimärgi all, vahendab The Telegraph. Eile tehti Filinile teine operatsioon.

"Kõige rohkem muretsengi ma oma silmade pärast," rääkis mees oma esimeses intervjuus Vene lehele Komsomolsjaka Pravda.

"Isegi kui mu välimus on oluliselt muutunud, siis ei hirmuta mind see üldse. Minu jaoks on kõige tähtsam, et suudaksin jätkuvalt mõelda ja tööd edasi teha. Mul on kolm poega. Tahan näha neid üles kasvamas, kuidas nad iseseisvat elu alustavad. Ma ei ole murtud. Vahepeal ma isegi näen kõiki oma sõrmi," sõnas Filin.

Balletiteatri tantsijad on lubanud tõsiselt vigastatud trupijuhi tervenemise nimel oma uue tüki kallal veelgi rohkem vaeva näha. "Ees on mitmeid katsumusi. Pean tegema tähtsaid otsuseid, mis puudutavad mu tervist. Kuid ma olen täies jõus ja heas meeleolus - mind ei valda viha ega meeleheide," rääkis Filin ja lisas, et kavatseb balletitrupi juhtimist igal juhul jätkata ning teeb seda telefoni teel ka praegu, olles alles haiglaravil.

Filin tunnistas, et kahetseb, et ei korraldanud endale kaitset ega teatanud ajakirjandusele, kui teda ähvardama hakati. Nimelt oli enne rünnakut Filinit mitu kuud hirmutatud: tema auto rehvid lõigati katki ning ta sai telefoni teel ähvarduskõnesid. Veidi enne rünnakut häkiti Filini Facebooki kontole. Kolleegid olid juba enne saatuslikku õhtut korduvalt soovitanud tal endale autojuht ja ihukaitsja palgata.

"Ma poleks osanud elu sees aimata, et see kõik niimoodi lõpeb. Ma suutnuks ette kujutada, et minust lekivad internetti alastipildid mõnelt etenduselt või midagi muud absurdset, nagu näiteks, et olen koos Cindy Crawfordiga koos mullivannis. Kuid ma poleks osanud ealeski arvata, et niisugune otsene vägivald võimalik on," sõnas ta.

Balletijuht möödab, et rünnaku taga võis olla keegi, kellega teda seovad tööalased suhted - balletitrupis olla juba mõnda aega pinged valitsenud. Siiski ei soostunud ta spekuleerima, kes see oleks võinud olla. Ka politsei usub rünnaku peamiseks motiiviks olevat rivaalitsemise.

Filin ise leiab, et on normaalne, kui tantsijad rivaalitsevad - nagu näiteks tema ja kolleeg Andrei Uvarov. "Aga me kumbki ei taha üksteisele hapet näkku visata või klaasikilde balletisussi sisse toppida," ei suuda mees uskuda, et keegi teatrist võiks tõesti võika teo taga olla.