Võidutöid esitavad 5. aprillil kõlavas "Meelejahutajas" tuntud näitlejad lavastaja Andrus Vaariku käe all.

Konkursil võib iga soovija osaleda kuni kolme võistlustööga. Esitatav lugu peab olema autori originaallooming ega tohi olla varem laiemale avalikkusele esitletud. Üks sketš peaks suulisel ettekandmisel mahtuma 7 minuti sisse. Näitlejate arv ei ole määratletud, lubatud on nii monotekstid kui ka mitme tegelasega lood. Teemavalik on vaba.

Sketš tuleb esitada kirjalikult ja saata hiljemalt 5. märtsiks aadressile "Meelejahutaja 2013", Vikerraadio, Kreutzwaldi 14, Tallinn 15020; või e-postiga meelejahutaja@err.ee.

Võistlusele laekunud tööde raadiopärasust hindab žürii, kuhu kuuluvad "Meelejahutaja" toimetajad. Parimad sketšid kõlavad 5. aprillil saates "Meelejahutaja 2013".

1965. aastal loodud raadio meelelahutussaadete toimetuse ehk RAMETO saade “Meelejahutaja” algas 1973. aasta 21. oktoobril ning sai kiiresti ülipopulaarseks. Inimesed ootasid kuude kaupa piletijärjekorras, et pääseda raadiomaja valgesse saali avalikele lindistustele. See oli saade, mis kostis igast kodust.

“Meelejahutaja” esimest näitetruppi juhatas Eino Baskin, kelle käe all viskasid raadioeetris nalja näitlejad Einari Koppel, Ago Saller, Hans Kaldoja, Tõnu Aav, Robert Gutman, Helle-Reet Helenurm, Ita Ever, Ester Pajusoo ja Jaanus Orgulas. Hiljem ühinesid nendega Urmas Kibuspuu, Jüri Krjukov ja Anne Paluver ning truppi juhatasid Eero Spriit, Kaarel Kilvet ja Raimo Aas.

“Meelejahutaja” läks pikemale eetripausile 28. mail 1995 ja naases möödunud aastal Vikerraadio 45. sünnipäeva puhul. Otsesaates olid kohal legendid Ita Ever, Eino Baskin, Tõnu Aav ja Tõnu Oja ning noorema põlvkonna näitlejad Mait Malmsten, Jan Uuspõld, Märt Avandi ja Hilje Murel. Lavastas Lembit Ulfsak. Kõlasid vanemad naljad läbi aegade ja Veiko Märka, Andrus Kiviräha ja Mart Juure poolt kirjutatud tänapäevased sketšid.

Saadet, millest tehti internetiülekanne, saab järelvaadata Vikerraadio kodulehelt.