27. veebruaril kell 20:00 linastub kinos Sõprus "Believe” - film, mis jälgib Eddie Izzardi tõusu stand-up komöödia maailma tippu, alustades kõige algusest - vähi tõttu ema kaotanud, koos vennaga internaatkooli saadetud väikesest poisist kuni täiskasvanud mehe suhetest oma toetavad isaga.

Olles koolis mõistis Eddie, kuidas võib komöödiajanulise noore inimese karjääri mõjutada Cambridge Foorlights Revue’ga ühinemine. Tema eesmärgiks number üks muutus äsja kuulsust koguma hakanud noorte näitlejate nagu Hugh Laurie, Stephen Frey ja Emma Thompson järgimine ning ta üritas leida oma kohta ülikoolis. Kui see aga läinud, nii nagu plaanitud võttis ta suuna Edinburgh’i festivali suunas, olles varustatud ainult üherattalise jagratta ja mõningate vaimukustega. Nende minimaalsete vahenditega saavutas ta lõpuks vilumuse, kuidas publik enda poole võita. Sellest ajast peale on Eddie väsimatult, tööd pelgamata ennast publikule tõestada üritanud.

“Believe” on mantra Eddie moodi: enne kui sinust saab laulja, pead sa uskuma, et sa oskad laulda. Kui sa tahad, et sinust saaks koomik pead sa uskuma, et sa oled naljakas. Eddie uskus Eddie’sse ja tema kaljukindel usk endasse võimaldas tal hakata esinema transvestiidina ajal, kui kõik teised tema ümber teda veensid, et sellest kujuneb suitsiid tema karjäärile. Pärast seda, kui tema äärmiselt edukas West Endi etendus “Dress To Kill” pälvis kriitikute ülistuse, võis ta ainult ennast tänada, et oli võtnud ette sedavõrd suure riski.

Rezhisöör Sarah Townsend kombineerib oskuslikult koduvideo, fotod ja arhiivimaterjalid kokku ning välja tuleb piire-kompiv ja äärmiselt intiimne portree kõigi poolt armastatud meelelahutajast.

Kinoõhtu juhatab sisse Comedy Estonia eestvedaja Louis Zezeran.

Uksed avatakse 27. veebruaril 20:00 ja film linastub 20:30.

Vaata ka treilerit!