Hispaanias, väikeses Sodeto külas vaevlesid 70 majapidamist ülemaailmse majanduskriisi käes, mis tabas Hispaaniat eriti tugevalt. Rääkimata sellest, kui keeruline on olukord sellistel puhkudel just isoleeritumates maapiirkondades.

Mõned inimesed kaalusid isegi Hispaania hiiglaslikus pühadeaegses lotomängus osalemata jätta. See loto on tuntud kui El Gordo, mis küündib oma jackpotide kopsakuse tõttu suisa rahvusliku kinnisidee tasemele. Enamik inimesi ostsid siiski pileti lojaalsusest kohaliku koduperenaiste ühingu vastu, mis piletite müügist väikese protsendi teenib, vahendab New York Times

Piletid ostetud, tuli avalikuks võidunumber.

Kõik peale ühe majapidamise panustasid võidupileti ostmisesse, mille esimene auhind oli 950 miljonit dollarit.

Mõned Sodeto elanikud, enamasti farmerid ja töötud ehitajad, võitsid miljoneid. Kõige "vähem õnnelikud" said minimaalselt 130 000 dollari võrra rikkamaks.

Küla, mis oli enne tundmatu täpike kaardil, täitus üsna pea müügiinimeste ja õnneotsijatega. Kohalikud nende pakutavatest tehingutest aga huvitatud ei olnud.

1812. aastal loodud loterii on tänaseni Hispaanias suureks sündmuseks. Paljud inimesed võtavad hommiku töölt vabaks, et telerist loosimise ülekannet näha.

Sodeto elanikud räägivad siiani lugusid sellest, kuidas nad peaaegu ei olekski majandusliku kitsikuse tõttu pileteid ostnud.

Koduperenaiste ühingu liige Mari Carmen Lambea proovis müüa pileti oma sõbrannale, kelle mees oli töötu. Sõbranna sai vaid lubada, et maksab hiljem. Kui võidunumbrid teatati, ei olnud naine ikka veel maksnud. Lambea andis pileti naisele sellegipoolest, sest oli eelnevalt andnud oma sõna, et paneb selle kõrvale.

Hoolimata sülle langenud varandusest ei näe Sodeto tänavatel luksuslikke autosid liikumas. Inimesed investeerivad põldudesse ja ostavad heal juhul uue traktori.

Ainuke inimene, kes lotoga ei võitnud olid Costis Mitsotakis, kreeka filmitegija, kes elas külast eemal, mistõttu unustasid koduperenaised tema poole lotopiletite müügi asjus pöörduda.

Mehe sõnul oleks olnud tore, kui ta oleks võitnud, kuid ka tema sai omal moel külale osaks langenud õnnest oma jao. Nimelt oli ta tolle hetkeni tulutult üritanud müüa maatükki, mille tema naaber nüüd ära osta lubas. Järgmisel päeval tundis maatüki vastu huvi ka teine naaber, kuid Mitsotakis ei tahtud maatükki enampakkumisele panna.

"See on väike küla. Sa ei taha tekitada negatiivseid tundeid," ütles mees.