Hotelli omaniku Lauri Mattuse sõnul on talle kuuluvas, 2007. aastal rajatud hotellis vabariigi aastapäeva tähistamine iga-aastane traditsioon. Igal aastal koguneb selleks eestlasi kokku aina rohkem – eile on neid seal umbes 80. Enamik neist puhkajad hotellis, kellest osa lendab sinna igal aastal just aastapäeva ajaks, kuid samas ka mitukümmend eestlast, kes on alustanud sealkandis oma äritegevust ning on juba püsielanikud.

Ka Rannap puhkas sealsamas hotellis. "Meil õnnestus laenata linna pealt süntesaator, sest klaverit Sihanoukvilles ei ole. Süntesaatori paigutasime otse basseinivette," muljetas Mattus. "Ühislauluna kõlas Eesti hümn, seejärel esitas Rannap improvisatsioone oma päevakohastele meloodiatele," rääkis hotelli omanik.

Pärast kontserti leidnud aset traditsiooniline rahvuslik pidusöömaaeg, millest osa selleks vajalikke tooraineid oli erinevate eestlaste poolt just selleks õhtuks kodunt kaasa toodud: 10 pätsi musta leiba, heeringas rosolje tarvis, kilukonservid. "Osa oli kombineeritud saadaolevatest Euroopa või ka kohalikest toitainetest. Sel aastal oli uudisena kavas ka hapukapsasupp. Pakutav valmis täna naissoost puhkajate ühise toimkonnatööna hotelli köögis," muljetas Mattus.

Vaata pilte Rein Rannapi Kambodža basseinikontserdist: