Kogupere etendustes, kus võtab osa 55 artisti 15 riigist, on oskuslikult liidetud kõrgetasemeline akrobaatika ja tsirkusekunst. Hingetuks võtvate akrobaatikatrikkide veatu sooritamise nimel paigaldatakse show lavakonstruktsioonid ülima täpsusega.

Alegria etenduse massiivsed lavakonstruktsioonid tuuakse Tallinnasse 22 suure rekkaga, show produktsioon katab praktiliselt kogu Saku Suurhalli põrandapinna ning lava ülesehitus võimaldab etendust hästi jälgida kõikidelt istekohtadelt. Etenduse tehniline meeskond koosneb 22 eritehnikust, igas linnas palgatakse lisaks 110 inimest, et lava üles seada. «Igal ajahetkel on meil väljas sada inimest, kes töötavad etenduse valmimise nimel – pannes üles lava, artistide ja abipersonali toitlustusala, treeningsaali, garderoobi jne,» kommenteeris show tehniline direktor Michael Newnum.

Alegria lavakonstruktsioonide ülespanemiseks kuulub kümme tundi. «Iga järgmine peatus tuuril on tehnilise meeskonna jaoks erinev ning kõik sõltub areeni suurusest – kui palju on meil ruumi garderoobi ja riietusruumide jaoks, kui suur on toitlustusala ning kui palju on ruumi artistide treeningute ja soojenduse jaoks mõeldud täisvarustusega treeningsaali ülespanemiseks. Iga detail loeb. Isegi temperatuurirežiim esinemispaigas on väga suure tähtsusega. Elu Cirque du Soleil’ga võib tihti olla tõsine tsirkus. Kui visata pilk lava taga toimuvale, saab kohe aru, et tegemist on hästi ja väga täpselt organiseeritud kaosega. Alegria etendus on justkui liikuv linn,» lisas Newnum.

BDG Musicu produktsioonijuhi Mihkel Sirelpuu sõnul hakati Alegria Tallinna etenduste õnnestumise nimel tööd tegema eelmise aasta alguses. «Kohe pärast Saltimbanco viimast showd 1. jaanuaril 2012 käis Saku Suurhallis saali täpne ülemõõtmine. Kuna Saku Suurhall on võrreldes teiste sarnaste Euroopa kontserdipaikadega suhteliselt väike areen, oli vaja kindlaks teha, kas Alegria show lava ja varustus mahuvad ära. Õnneks rahuldas tulemus Cirque du Soleil’ produktsiooni eest vastutavaid pealikke ning ka Eesti publik saab juba kuu aja pärast nautida seda maailmakuulsat etendust. Igale etendusele müüakse vaid 3600 piletit,» sõnas Sirelpuu.

Michael Newnum kinnitab, et Alegria puhul ongi kõige suuremaks küsimuseks see, kas show mahub ühele või teisele areenile ära. «Selle kindlaks tegemiseks on kaasatud mitmeid inimesi – produktsioonijuhid, insenerid jne. See on ikkagi väga tähtis koondotsus, mida langetavad mitmed oma eriala spetsialistid, ning see kõik eeldab tohutul hulgal ettevalmistust. Kogu eeltöö tehakse kuid enne esietendust. Selleks ajaks, kui meie hoonesse sisse astume, oleme meie valmis ning esinemiskoht on omakorda meie jaoks valmis. Näiteks Alegria massiivsete lavakonstruktsioonide kinnitamiseks trosside abil tuli isegi Saku Suurhalli põrandasse avasid puurida,» seletas Newnum.

Baroki- ja ooperihõnguline show Alegria pakub atleetlikkust ja artistlikkust ülistavat imelist vaatemängu. Elegantsetes, pea ebamaistes etteastetes demonstreeritakse muljetavaldavat osavust, jõudu ja kiirust. Etendusel saab näha erinevaid keerulisi akrobaatikatrikke, sealhulgas dramaatilist ja ühtaegu sensuaalset etteastet rippkangidel ning hulljulgete õhuakrobaatide kartmatuid hüppeid püüdjate haardesse enam kui 12 meetri kõrgusel lava kohal. Hingetuks võtvate õhunumbrite veatu sooritamise nimel paigaldatakse show lavakonstruktsioonid ülima täpsusega.

«Alegria shows sooritatakse väga palju trikke õhus, seega on areeni katuse alla paigaldatav varustus ja selle vastupidavus väga suure tähtsusega. Peame olema kindlad, et need konstruktsioonid on tugevad ja väga täpselt ehitatud, ning mitte mingil juhul hetkekski etenduse ajal ei liiguks. Õhuakrobaatide ohutuse tagamiseks ning keeruliste trikkide täpseks sooritamiseks peame garanteerima, et vastav varustus paigaldatakse Saku Suurhalli katuse alla viie millimeetri täpsusega,» kommenteeris Newnum.

Cirque du Soleil’l on kokku 21 omapärast etendust. Osa nendest on alalised showd maailma suurtes metropolides nagu Las Vegas, New York, Tokyo, Macau, ning teised tuuritavad aasta vältel üle maailma ringi. Tallinnasse toob seekord Cirque du Soleil salapärase ja lummava show Alegria.

Alegria tähendab hispaania keeles vaimustust, rõõmu ja juubeldamist. Alegria on tuju, meeleseisund, see on show, kus kuninga narrid, kerjused, tänavamuusikud, vanad aristokraadid ja lapsed loovad muinasjutulise maailma. Alegria on midagi enamat kui lihtsalt tsirkuseetendus. See on kaasakiskuv ja kordumatu elamus, mis kütkestab igas eas vaatajaid. Alegria on salapärane ja lummav tipptasemel akrobaatiline vaatemäng kogu perele!

Maailmakuulus CIRQUE DU SOLEIL annab Tallinnas, Saku Suurhallis kuus etendust alates 3. aprillist.

Etenduste ajad:

3. aprill (kolmapäev) ESIETENDUS

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

4. aprill (neljapäev)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

5. aprill (reede)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

6. aprill (laupäev)

kell 15:00 (uksed avatakse 14:00)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

7. aprill (pühapäev)

kell 14:00 (uksed avatakse 13:00)

Alegria etendus kestab kokku 2,5 tundi, kuhu mahub vahele 30 minutiline vaheaeg.

Cirque du Soleil (Päikesetsirkus) loodi 1984. aastal Kanadas Guy Laliberté ja noorte tänavaesinejate trupi poolt väga lihtsal eesmärgil – lõbustada publikut, näha maailma, ning ise sellest kõigest rõõmu tunda. Tänaseks on ettevõttel 5000 töötajat, kelle hulka kuulub enam kui 1200 artisti 50 erinevast riigist. Cirque du Soleil on toonud imetlust ja rõõmu sajale miljonile pealtvaatajale 300 linnas viiel mandril.

Piletid Cirque du Soleil’ Alegria Tallinna etendustele hinnaga alates 29 eurost on müügil ainult Ticketpros - internetipoes aadressil www.ticketpro.ee, kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades ning Selverites üle Eesti. Lastele kehtivad soodushinnad.