Filmitööstuse analüütikud leiavad, et seksistseenide lisamine filmidesse ei võimalda linateostel saada karmide tingimustega peresõbraliku filmi sertifikaati, mis omakorda piirab publiku suurust ning võib seega vähendada teoste kassaedu, kirjutab Gympietimes.

Filmituru uuringute ettevõtte Ipsos juht Vincent Bruzzese sõnul kirjutati seksistseenid varasemalt filmidesse sisse vaatamata tegevustikule, et treilerit vürtsitada.

"Tänapäeval kaasneb sellise tegevusega kohe silt "ainult täiskasvanutele" ja noorem vaatajaskond läheb kaotsi. Seepärast jätavad produtsendid seksistseene filmist välja juba enne kui need üleski võetakse. Küsitakse, kas meil on tegelikult seksi vaja? Äkki saame selle asendada hoopis vägevate eriefektidega ja säilitada peresõbraliku filmi retingu?" märkis ta.

Tänavustest Oscari-filmidest keerutasid vägivalla kujutamise pärast kõvasti vastuolu üles "Vabastatud Django" ja "00:30", kuid seksi ei näidatud eriti kummaski. Ka ei näidatud seksi filmis "Õnneteraapia", milles parima naisnäitleja Oscari pälvinud Jennifer Lawrence seksisõltlast mängis.

Filmikompanii Warner Bros hiljutine turuanalüüs väidab, et naissoost vaatajad naudivad kena välimusega meesnäitlejaid, kuid annavad negatiivset tagasisidet n-ö üleliigsetele seksistseenidele.

Briti filmide klassifitseerimise nõukogu kinnitas, et Suurbritannias langes "ainult täiskasvanutele" märgistusega filmide vaatajate hulk kümne aastaga neli protsenti (12 % aastal 2001 ja 8 % aastal 2011).

Viimane tipp-kassahitt, milles mahlakamaid armustseene näha sai, jäi juba aastasse 1997 - filmiks "Titanic" ning kõnealusteks kaadriteks Leonardo DiCaprio ning Kate Winsleti leemendav kähkukas peatselt uppuva laeva autotekil.