Alates 1993. aastast on festivali lavadel üles astunud artiste ja ansambleid ligemale kolmekümnest riigist, nende hulgas mitmeid bluusimaailma suurkujusid ning kogu kodumaiste muusikute paremik. Kakskümmend aastat heatasemelist muusikasündmust on toonud igal aastal kokku publikut lisaks Eestile ka teistest Baltimaadest, aga ka Skandinaaviast, Venemaalt, Poolast ja kaugemaltki. Festivali korraldajate sõnul on Augustibluus saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus.

"Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile, märkimisväärsele publikuhuvile ja positiivsetele arvustustele paljudes muusikaväljaannetes on Augustibluusi eriliselt positiivne õhkkond leidnud äramärkimist ka paljude muusikute poolt. Näiteks on Soome bluusiministriks tituleeritud Honey B and the T-Bonesi liider Esa Kuloniemi nimetanud esinemist Augustibluusil üheks oma 30-aastase karjääri meeldejäävamaks elamuseks!" sõnas festivali programmijuht Raul Ukareda.

Samaaegselt Tallinnas toimuva Augustibluusi avaõhtuga toimub sarnane üritus ka Haapsalu Kultuurikeskuses, kuhu interneti vahendusel jõuab otseülekanne Von Krahlist. Haapsalus astub lavale Rene Paul Blues Band.

Kuigi festivali passide eelmüük Piletilevis algab esmaspäeval, 1. aprillil, on avaürituste külastajatel võimalik kohapeal soetada festivali pass veelgi soodsama hinnaga.