Eesti bändidest esinevad Viru Keskuse laval näiteks Noortebänd 2012 tiitli võitnud alternatiivrokigrpp Slippery Slope ja eelmisel aastal ühe mõjuka rahvusvahelise muusikablogi poolt festivali parimaks bändiks nimetatud Elephants From Neptune.

Reedest laupäevani tervitab keskuse külastajaid ehe muusikavalik, mis esindatud stiilide poolest on sama mitmekülgne kui tänavu 233 muusikakollektiivi tutvustav festival tervikuna. Viru Keskuse kontserditel kuuleb grunge poppi, alternatiivrokki, folki, indie rütme ja instrumentaalfuturistlikke helisid. Ühed omanäolisemad esinejad on rahvamuusika populariseerimisele pühendunud Gruusia rahvalaulukoor "Iberi" ja Burjaatia muusik Namgar, kelle esituses kohtuvad traditsioonilised burjaadi-mongoli rahvaviisid jazzi ja rocki rütmidega.

Eesti artistidest teeb Viru Keskuse linnalaval avalöögi Slippery Slope, mis koosneb eluaegsetest sõpradest, kelle sihiks on pakkuda parimat live-kontserti pulbitseva energiaga. Nende muusikal on Muse'i võimsus, Dredg'i emotsioonid ja Mutemathi gruuv. 2012. aasta septembris andsid nad välja esimese singli ning varsti peale seda võitsid ka Noortebänd 2012 tiitli, mis andis alternatiivrokigrupile veelgi hoogu juurde.

Eelmisel aastal oma esimese täispika albumi välja andnud Elephants From Neptune on kujunenud Eesti alternatiivmuusika maastiku lemmikuks ja pälvinud ka kriitikute poolehoiu. Üleilma mõjukas muusikablogi Drowned in Sound nimetas neid mulluse Tallinn Music Weeki parimaks Eesti bändiks. 2012. aasta juulis oli bänd erikülaliseks maailmakuulsa USA rokkbändi Red Hot Chili Peppersi Tallinna kontserdil, kus esineti ligi 30 000-liikmelise publiku ees.

Tallinn Music Week on üks suurimaid siseruumides toimuvaid festivale Balti riikides, mis tänavu toimub aprilli esimesel nädalalõpul neljapäevast pühapäeva varahommikuni. Muusikaklubidesse ja kontserdisaalidesse on oodata 12 000 muusikasõpra Eestist, Lätist, Soomest ja Venemaalt. Lavadele astub üle 230 andekat artisti erinevatest muusikastiilidest ning uut talenti on vaatamas ka 600 muusikaettevõtjat ja muusikaorganisatsioonide esindajat üle maailma.

Teist aastat on festivalil ka linnalavaprogramm, mis tähendab kontserte ebatavalistes kohtades, näiteks hotellis, kohvikutes, raamatu- ja muusikapoodides, disainibüroos ja kaubanduskeskuses.

Täiendavalt saab alates sellest nädalast Viru Keskuse aatriumis asuvas infopunktis vahetada TMW festivalipasse käepaela vastu.

Viru Keskuse TMW kontserdikava:

Reede, 5. aprill

16.00 Folkmashina (Valgevene)
16.30 Slippery Slope
17.00 Ruslan Px Band
17.30 TRAAMS (Suurbritannia)
18.00 Gjangsta
18.30 Big Wave Riders (Soome)

Laupäev, 6. aprill

14.00 Elephants From Neptune
14.30 Iberi koor (Gruusia)
15.00 Deeper Upper (Leedu)
15.30 Namgar (Burjaatia)
16.00 Andy Hug