Seoses mõned aastad tagasi üle elatud majanduskriisi, tööpuuduse, hinnatõusu ja üleüldise raske majandusliku olukorra põhjal võiks eeldada, et inimesed ostavad vähem ka erinevaid luksustooteid. Kuid nii see siiski ei ole, tundub et luksuskaupu ostetakse pigem veel rohkemgi kui varem.   Näiteks luksuskaupade tootja Prada käive kasvas nii Euroopas kui ka Aasias lausa 29&, see tähendab, et lõppenud finantsaastal  kasvas Prada käive lausa 3,3 miljoni euroni.

Itaalias kasvas luksuskauba tootjate käive 19%, mujal Euroopas aga lausa 33% ja Aasia ning Vaikse ookeani piirkonnas ligikaudu 23%. Ameerikas kasvas käive 15% ning Jaapani turul 8%.

Sarnaseid numbreid võivad ette näidata ka paljud teised luksuskaupade tootjad. Sellest võiks ju iseenesest järeldada, et rahval raha jätkub. Ilmselt tuleb siiski arvesse võtta seda, et luksuskaupu ostab arvestatavates kogustes vaid ühiskonna koorekiht ning selle põhjal ei saa teha just eriti objektiivset järeldust selle kohta, kuidas rahval üldiselt läheb.

Kuidas on sinu suhtumine luksuskaupade ostmisesse? Kas ostad neid vaid siis, kui läheb hästi ja raha hakkab üle jääma või oled sa selle nimel valmis ka raha koguma või lausa laenu võtma?