Muusikanädala üks peatoetaja EMT toob kaubanduskeskuse külastajateni augmented reality ehk laiendatud reaalsusel põhineva tehnoloogiaga digitaalsed muusikud, kes seisavad sõna otseses mõttes peopesal! Tegemist on Eesti mõistes täiesti uudse lahendusega. Seda nimetatakse uueks reaalsuseks, mis on loodud kombineerides omavahel reaalajas edastatavat videopilti ja sellele lisatud 2D ja 3D elemente, misläbi luuakse interaktiivne keskkond. 

Inimestele ulatatakse markerid - käes hoitavad papile või muule materjalile trükidud või kleebitud kujutised -, millega nad seisavad kaamera ette, mis omakorda loeb inimeste käes olevaid markereid. Kaamera registreerib signaali ja kuvab ekraanile liikuvad kujutised, mida tegelikus elus näha pole. Nii näevadki inimesed end ekraanil koos virtuaalsete tegelastega!

Viru keskusesse üles seatav uus reaalsus on loodud ansambli Frankie Animal põhjal, kes ise ka homsel sündmusel osaleb, et oma virtuaalsed teisikud ellu äratada ja nendega mängida. 

Hea muusika loomine saab tänu uusimale tehnoloogiale imelihtsaks ja lõbusaks. Bänd usaldatakse inimeste kätesse, et anda neile võimalus end laiendatud reaalsuse kaasabil tõelise muusikuna tunda.

Kõik huvilised on oodatud laiendatud reaalsust proovima homme kell 12-18.

Kogu ettevõtmine, sh programmeerimine, visuaalide väljatöötamine, set-upi ja sündmuse läbiviimine sünnib koostöös uue meediaagentuuriga Push.

Tallinn Music Week on nüüd ka nutitelefonides meelelahutusäpi EMT Live näol. Äpis saab sirvida festivali programmi, koostada oma kava, seada meeldetuletusi sündmustele ning EMT kliendina soetada ka pileteid, mille kulu hiljem kasutaja mobiiliarvele lisatakse.

Vaata, kuidas rahvas kaubanduskeskuses augmented reality tehnoloogia abil dinosauruste, delfiinide ja teise loomadega mängib: