Margaret Thatcher sündis vürtsipoodniku Alfred Robertsi ja Beatrice Etherli tütrena Granthamis Inglismaal. Ta õppis Oxfordi Ülikoolis keemiat ja Londonis õigusteadust ning oli tudengina Oxfordi ülikooli Konservatiivide Ühenduse president. 1947-1951 töötas keemikuna ja hiljem oli kolm aastat advokaat. 1951. aastal abiellus ta ärimees Denis Thatcheriga, 1953. aastal sündisid neil kaksikud Mark ja Carol Thatcher.

Esimese Briti naisvalitsusjuhina ajas ta ranget rahanduspoliitikat, toetas vaba ettevõtlust ja sulges kahjumis riigiettevõtted. Thatcheri poolt peaministrina läbiviidud uusliberaalsed muudatused tuginesid põhimõtetele nagu riigi rolli vähendamine majanduses ja sotsiaalsfääris, majandussektorite dereguleerimine, ametiühingute mõju kahandamine ja maksukoormuse vähendamine.

Thatcher leidis endale palju järgijaid üle maailma, iseäranis Ida-Euroopa riikides, kes peale Nõukogude korra lagunemist otsisid endale uut majanduspoliitikat ja asusid toetama ka uusliberaalset majandusmudelit. Eestis on Thatcheri õpilaseks peetud endist peaministrit Mart Laari. Laari sõnul nimetas Thatcher teda oma lemmikõpilaseks.

Siin on 26 kaadrit alati väljapeetud Margaret Thatcherist: