Rootsi päritolu esinejaid ning rootsi temaatikat jätkub festivali igasse päeva. Kõlab eripalgelist rootsi muusikat, saab tantsida rootsi tantse ning ka filmi-, foto- ja keskkonnaprogramm ei jäta tänavust põhiteemat puudutamata. Kindlasti hõljuvad neil päevil Käsmu kohal nii Astrid Lindgreni, Ingmar Bergmani kui Stieg Larssoni vaimud.

Kindlasti ei pea Käsmu peal liikudes üksnes näkileiba krõbistama vaid saab põske pista mõne Karlssoni lihapalli, "Janssoni kiusatuse" ampsu või libekala suutäie - seda kõike loomulikult ka rootsi laualt. Kindlasti pakutakse hernesuppigi, mille kõrvale soojendatud punši nagu oli Rootsis tavaks juba paarisaja aasta eest. Käsmu on tulemas ka Pipi ja Karlsson, kes lapsi lõbustavad - spunki otsivad ning väikeseid kukekesi joonistavad.

Mõistagi sisaldab festivali mahukas muusikaprogramm arvukalt esinejaid ennekõike siiski Eestimaalt, aga ka USA-st, Venemaalt ja mujaltki. Üles astuvad Metsatöll, Zetod, Henry Laks, Paabel, Mari Kalkun ja paljud teised.

Rohkem kui kunagi varem on seekord laval ka virumaalasi, sest festival kulmineerub mahuka kontsertlavastusega Virumaa Laul, käsitledes läbi aastasadade erinevate kultuuride ristumisteeks olnud maa kultuurilugu.

Kontserdid toimuvad taaskord kolmel suurel välilaval ning neljal väiksemal. Käsmu lahel saab lõbusõitu nautida erinevate alustega, avatud koduaedades maitsta käsmukate valmistatud maitsvaid roogasid ning imetleda ja kaasagi osta kohalikku kaunist käsitööd.

Kogu festivali programmi leiad SIIT.

Juba praegu on müügil soodsad eelmüügipiletid, mida saab soetada 30. aprillini! Pileteid saab osta kõikidest Piletilevi müügipunktidest.