Üks Jazzkaare traditsioone on päev täis muusikat, mil kontserdid on vaba sissepääsuga ning kus avastamisrõõmu pakuvad ühe Tallinna linnaosa vähemtuntud kontserdikohad.

Pühapäeval, 21. aprillil ootab Jazzkaar muusika ja luulesõpru Tallinna imelisse vanalinna – kontserdid toimuvad hoovides, parkides, isegi katusel. Luuletajad loevad oma armsamaid värsse ja muusikud ühinevad nende meeleoludega. Kohtuvad jazz, luule ja head kuulajad!

Kell 8 ootab Skoone bastionil ornitoloog ja Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla, kellega koos saab nautida linnulauluekskursiooni mööda vanalinna parke. Selle aasta ekskursioon on eriline, sest teele jäävate suleliste kohta kuuleb ka Peep Veedla linnuluulet.

Kell 10 avab oma hoovi Ungari Instituut, kuhu võib kaasa võtta tassi sooja joogiga ning nautida Odd Hugo ja noore luuletaja Siim Kera muusika-luule sümbioosi.

Kell 11 tasub kiigata My City Hoteli hoovi, seal ootab Helin-Mari Arder koos Eeva Parkiga ning hea õnne korral on võimalik kosutada end ka pannkookidega.

Edasi viib tee Eduard Vilde monumendi juurde Harju tänaval, kus kell 12 ootavad Siim Aimla ja Jürgen Rooste, et terava luule ja särtsaka muusikaga päev käima tõmmata.

Okasroosikese lossi hoovis laulab kell 13 segakoor Noorus kauneid koorilaule Ernst Enno sõnadele. Muusika kõrvale pikib oma värsse karismaatiline Jelena Skulskaja. Edasi tasub suund võtta Eesti Meremuuseumi Paksu Margareeta katusele, kus kell 14 on paljutki nii muusika- kui luulekeeles öelda Jaan Pehkil. Ettevaatust – katusele minekul ootab teid sadakond trepiastet ja ergastav kevadine tuuleiil!

Kell 15 sünnib Kloostri Aida ja Katariina käigu juures otse teie silme all üks eriline Jazzimaal. Sally Stuudio noored koos oma sõpradega maalivad Siim Aimla bändi muusikast inspireeritud hiigelteost, mida saab hiljem imetleda ka Merepaviljonis.

Kell 16 ootab särav lauljatar Anneliis Kits Hella Hundi vastas asuvasse parki, et koos Karl-Martin Sinijärvega meel rõõmsaks võluda.

Vihmase ilma korral toimuvad kontserdid samas siseruumides. Vaadake jooksvalt infot Jazzkaare kodulehel, Facebookist või EMT-live äpist!

Päeva lõpetab kell 17 Merepaviljonis noorte folk- ja jazzmuusikute ansambel Puzle Viljandist, kes on uude rüüsse pannud 70. – 80. aastatel eesti rahvalaulude jazziseadetes esitamisega tuntuks saanud ansambli Collage lood nagu „Käokiri“, „Suur Tamm“, „Loomine“ ja paljud teised. Ainus tasuta kontsert Merepaviljonis! Tule ja naudi head muusikat ja mõnusat atmosfääri!

Tasuta päeva programm:

8.00 Linnulauluekskursioon ja -luule Peep Veedla juhtimisel, kogunemine Skoone Bastionil (Rannamäe tee 11)
10.00 Odd Hugo ja Siim Kera, Ungari Instituudi hoov (Piiskopi 2)
11.00 Helin-Mari Arder ja Eeva Park, My City Hotelli hoov (Vana-Posti 11/13)
12.00 Siim Aimla ja Jürgen Rooste, Eduard Vilde monumendi juures (Harju 1)
13.00 Segakoor Noorus laulud Ernst Enno sõnadele ning Jelena Skulskaja, Okasroosikese loss (Uus 19)
14.00 Jaan Pehk, Eesti Meremuuseumi Paks Margareeta katus (Pikk 70)
15.00 Jazzimaal, Kloostri Ait (Vene 14)
16.00 Anneliis Kits & Karl-Martin Sinijärv, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum (Lai 17)
17.00 Collage’i tribuutkontsert: ansambel Puzle, Merepaviljon (Sadama 25/4)