Esimeste artistidena on festivalile kinnitatud Saksa kraut-rock'i traditsioonide edasikandja Camera, Soome lo-fi popi parimaid esindajaid Melting Hearts ja üle viie aasta kontserti andev Eesti shoegaze’i legend Pia Fraus.

Berliinitrio Camera hoiab elus auväärse minevikuga kraut-rock’i traditsiooni. "Krautrocki guerilladeks" kutsutud Camera on teeninud oma hüüdnime "huligaanlaividega" erinevatel ametlikel üritustel, öistes metroojaamades ja avalikes tualettruumides. Camera debüütalbum "Radiate!" ilmus 2012. aastal.

Camera kohta rohkem infot SIIN!

Melting Hearts ehk Helsingi noormees Samuel Meri teeb kodus lihtsate vahenditega sündinud omapärast poppi. Muusika tegemist alustas Samuel tõsisemalt 2007. aastal. Varem on ta kaasa teinud Jaakko Eino Kalevi bändis ja ansamblis YönSyke. Oma mõjutajatena nimetab Samuel ArthurRussell’i, varajast ArielPink’i ning Durutti Column’i. Schillingul astub Melting Hearts üles triona.

Melting Heartsi kohta rohkem infot SIIN!

Aastal 1998, Tallinnas kokku tulnud Pia Frausi võib kahtluseta pidada Eesti shoegaze’i ja dreampop’iüleilmselt kõige tuntumaks esindajaks. Lugude kirjutaja ja plaadifirma Seksound juhi Rein Fuks’i (Imandra Lake, Popidiot, TallinnDaggers) juhtimisel tegutseval bändil ilmus selle aasta alguseskogumik "SilmiIsland", mis võtab kokku Pia Frausi aktiivset tegevusperioodi(1998-2008). Bändi plaate ja singleid on ilmunud nii USA-s jaJaapanis kui ka Filipiinidel. Pia Frausi Schillingu kontsert saab olema nende esimene ülesastuminepärast viie-aastast pausi.

Pia Frausi kohta rohkem infot SIIN!

Festivaliülejäänud esinejad tehakse teatavaks lähinädalatel.

Schillingupiletimüük algab reedel12. aprillil. Kuni 31.maini maksavad piletid 20€ ning 1. juunist 5. juulini 25€.Festivali toimumise päeval maksab pilet 30€. Kuni 16-aastased(k.a.), pensionärid ja invaliidid saavad festivalile tasuta(dokumendi alusel).