Tiia Paist oma viie tütrega, kellest kolm laulavad koos emaga saates, peab end virulaseks, ehkki praegu on tema lapsed üle ilma laiali, et koolitarkust koguda. Tiia ise on lauluõpetaja, pulmavanem ja õhtujuht. 22-aastane Pille-Riin õpib Viljandi kultuuriakadeemias ja on end teatritegemise vallas täiendamas Amsterdamis. 20-aastane Mari-Ann on aastase tütrega kodune ja laulab praegu oma rõõmuks. 16-aastane Hanna-Liina õpib Rakvere ametikoolis ehitusviimistlust ja plaanib oma elu siduda pere talukohaga Lääne-Virumaal. Laulab koolis ja kodus ja ema sõnul üldse kogu aeg. 11-aastane Emili õpib Vaida põhikoolis, musikaalne tüdruk on saanud tunnustust paljudel laulukonkurssidel. 10-aastane Elis käib Jüri gümnaasiumis ja on hea meelega laval – näitleb, laulab, tantsib. Tiia Paist ütleb, et muusikapisik on tema terves suguseltsis – suur osa lähisugulasi mängib pille ja kõik laulavad. Oma pere ansamblis tuli Tiial juba lapsena kaasa lüüa, pole siis ime, et oma tütardega on ta jõudnud “Perepeo” finaali.

Koolipere tuleb saatesse Haljalast. Tiina Rannar on Haljala gümnaasiumi keemia ja matemaatika õpetaja, kellele samas väga meeldib laulda, nii solistina kui ka segakooris. Tiina poeg Sven õpib sama kooli 8. klassis. Olles end kõvasti muusikaga sidunud, laulab ta Virumaa noorte meeskooris ja Haljala noortekooris, samuti solistina. Tubli õppur on Haljala noortevolikogu liige ja oma kooli õpilasesinduses. Lisaks jõuab poiss edukalt osa võtta olümpiaadidest.

Et Tiina pere on väike, kutsus Sven appi oma kooliõe ja koolivenna – nii saadigi kokku Koolipere ansambel. Sander-Aleks Paavo on Haljala gümnaasiumi õpilasesinduse president, mängib võrkpalli, käib rahvatantsus, kitarriringis ja laulab, õppides 11. klassis. Elis-Emma Ranne on 10. klassi õpilane, tegutseb laulja ja tantsijana Lahemaa rahvamuusikute koosluses, teeb kaasa Haljala noortekooris, mängib jalgpalli ja jõuab veel tööl käia Vihula mõisas. Emma ja Sander on käinud paljudel lauluvõistlustel, ja kõik nad teevad praegu kaasa ka kohalikus muusikalis, nii ollakse vabal ajal pidevalt koos nagu päris peres.

Ansamblis Vennad saavad kokku kahe pere noormehed. 21-aastane Sten-Kristjan Saarik õpib Tallinna tehnikakõrgkoolis teedeehitust. Laulab ja mängib kitarri ansamblis Bob Symphony ning koos vennaga esineb vokaalansamblis The Eightles. On tudeerinud laulmist viimased viis aastat ja lõpetanud Rae huvialakoolis kitarri eriala. 18-aastane Karl-Sander Saarik käib Jüri gümnaasiumi 12. klassis ja on samas huvialakoolis lõpetanud lisaks kitarrile ka klaveri eriala ning käinud laulustuudios. Pärast gümnaasiumi lõpetamist on tal sihiks võetud G. Otsa nimeline muusikakool või EMTA. 19-aastane Brey Velberk on lõpetanud Jüri gümnaasiumi ja Rae huvialakooli klaveri erialal. Praegu täiendab ta end Estonia teatri ettevõtmise OPVOX raames, kus käib muusikatundides, õpib itaalia keelt, lavakunsti, laulmist. Brey on laulja ansamblis BOB Symphony. Teme vend Bret Velberk on Jüri gümnaasiumi muusikapoiss, kes oma muude tegemiste kõrval mängib korvpalli.

“Perepeo” kevadhooaja võitja otsustavad televaatajad. Kolm ansamblit on publiku ees 12. aprillil otsesaates algusega kell 20.05, võitja kuulutatakse välja pärast “Aktuaalset kaamerat”.