Kui palju võis olla Viru ärikate sekka end sokutanud KGB töötajad?

Ei oska öelda, seda peab mõne KGB töötaja käest küsima. Üldjuhul KGB ohvitserid ärikaid ei mänginud või kui siis oli mingi operatsioon. KGB agentide arv ärikate hulgas ei ole mulle teada, aga usun, et neid oli. Nende huvi oli kindlasti värvata naisagente, sest neid oli lihtne sokutada huvipakkuvate välismaalaste juurde.

Kui paljud ärikad on hilisemas elus läbi löönud?

Neid on, aga mitte väga palju. Kes ei olnud segatud äärmuslikesse kuritegudesse, ei tegelenud narkootikumidega ega joonud ennast põhja, siis nendest said korralikud inimesed, mõnest ka tuntud ärimees.

Too näiteid rahasummadest, mis Viru ärikatel oli kasutada?

Taskus neil ei tohtinud olla üle 50 dollari väärtuses valuutat, sest see oli kriminaalkorras karistatav kuni kahe aastaga vanglas. Väiksem summa oli karistatav administratiivkorras, kui tal ei olnud näidata deklaratsiooni, et tal võis selline raha olla.

Suurim summa, mille ma ära võtsin, oli Kalev Kurel - 6000 Soome marka ja hulk Rootsi kroone. Kokku ligi 10 000 marga väärtuses. Teda päästis kriminaalvastutusest see, et ta väitis need olevat just leidnud ja tahtis need minu kätte tuua, et annetada lastekodule. Ka siis olid annetused lubatud.

Kes oli läbi aegade kõige edukam Viru ärikas?

See on suhteline, aga ilmselt oli see Viru Abram, kes omas väga laialdast tutvusringkonda nii ärikate, miilitsate, KGB kui ka poliitikute hulgas.