Nädalavahetusel toimunud X Eesti lahtistel meistrivõistlustel viskitundmises parimaks tunnistatud Põltsamaa Viskiklubi edastas lähimad konkurendid enesekindlalt tänu aastapikkusele ettevalmistusele. Meistrivõistluste teise koha pälvis Leib Resto ja Aed meeskond, kolmandaks jäi klubi UBC.

Põltsamaa Viskiklubi esindaja Guido Pook põhjendas oma meeskonna edu sellega, et terve aasta on tehtud usinalt tööd ja korraldatud pimemaitsmisi.

“Punktide kogusummas saavutati esikoht veenva edumaaga, ülejäänud võidukohad olid kogusummalt üksteisele väga lähedal. Ära peab märkima seda, et tänavune võistlus paistis silma erakordselt tugeva praktilise vooruga ning enamus võistkondi teadis täpselt, mis klaasis on,” kommenteeris võistluste tulemusi žürii esimees ja Viskiklubi president Toomas Tiivel.

Tiiveli sõnul teise koha omanikud paistsid silma aga oma teoreetiliste teadmistega ning said just sealt oma auhinnalisele kohani viivad punktid.

Võistluse korraldaja ja Šotimaa Sõprade Klubi liige Mari Mandre lisas, et esimest korda oli Eesti lahtistel meistrivõistlustel vaatlejana külalisi ka piiri tagant Soomest. “Meile vihjati, et põhjanaabritest viskihuvilised kaaluvad tuleval aastal oma võistkonna moodustamist, mis tähendab, et Eesti lahtised meistrivõistlused viskitundmises muutuvad rahvusvaheliseks,” nentis Mari Mandre.

X Eesti lahtiseid meistrivõistlusi viskitundmises korraldas Šotimaa Sõprade Klubi koostöös maaletoojatega Pernod Ricard Estonia, Prike ja Tridens ning restoraniga Leib Resto ja Aed. Traditsiooniks saanud võistlust peetakse kahes voorus: esmalt küsitakse võistlejatelt teoreetilisi küsimusi viski tootmispiirkondade ja -kultuuri kohta, mille järel asutakse praktikale ehk pimedegusteerimisele. Meistrivõistlusi juhtis Šotimaa Sõprade klubi juhatuse liige Margus Leivo. Ürituse eesmärk on arendada viskikultuuri Eestis ning anda võimalus sarnase suunitlusega klubidel üle Eesti vähemalt kord aastas kokku tulla ning jõudu katsuda.