Õlle tervislikud omadused tulenevad eelkõige temas leiduvatest looduslikest antioksüdantidest ja vitamiinidest. Õlles on peaaegu samapalju antioksüdante kui punases veinis, kusjuures tumedas õlles on neid rohkem kui heledas. Teatavasti on antioksüdantidel võime vähendada südamehaiguste ja vähiriske, alandada kolesteroolitaset, pidurdada organismi vananemisprotsessi, mõjutada lihasetoonust, tugevdada immuunsüsteemi jne. Mida humalasem õlu, seda tervislikum – humal toimib loodusliku antibiootikumina ja sisaldab hulganisti polüfenoole, samu ühendeid, mis teevad ka jõhvikamahla tervislikuks.

Pole mingit alust arvata, et väike õlu pärast rasket trenni nullib kõik sportlikud saavutused –tuleb välja, et nii see ei ole. Granada ülikooli õllesõbralikud professorid on kindlaks teinud, et õlu võib pärast treeningut mõningatel juhtudel taastada organismi vedelikukao paremini kui puhas vesi. Sama on kinnitanud kardioloog, kes on töötanud Hispaania jalgpalluritega: õlu sobib spordijärgseks janukustutajaks. Varasemad uuringud on käsitlenud õlle ja teiste alkohoolsete jookide diureetilist efekti, kuid nüüdseks on leidnud kinnitust. Et kuna õlle alkoholisisaldus on madal, siis õllel diureetilist efekti ei ole. Erinevalt veest tuleb trennijärgse õllekogusega muidugi mõõdukust pidada.

Ka treeningujärgsel taastumisel tuleb väike kogus lahjat õlut kasuks, mõjudes samal moel kui suhkrune spordijook. Näiteks sobib A. Le Coq I suurepäraselt trennijärgseks janukustutajaks - seda nii väheste kalorite kui ka ligi kahekordselt väiksema alkoholisisalduse tõttu - selles on vähem kaloreid võrreldes enamike õlledega ning joogi alkoholisisaldus on vaid 2,9%. Õlles on märkimisväärne kogus linnasesuhkrut, mis aitab säilitada veresuhkru taset ning seeläbi vähendada hormonaalset reaktsiooni füü­silisele stressile. 

Tervislikkusega on lahutamatult seotud normaalne kehakaal. Õlle heade omaduste kõrval tasuks meeles pidada, et õlu on küllaltki kaloririkas jook. Pooleliitrine kann õlut annab 250 kilokalorit, mis on enam-vähem võrdne keskmise hamburgeriga. Ja nagu kõige muuga, on ka õllega nii, et kui head asja liiga palju saab, pole see enam hea: õllega liialdamine on kurjast.