Tallinnas on festivali koduks on Admiraliteedi basseini ääres asuv Merepaviljon, kus on istekohti kaheksasajale kuulajale, klubiformaadis mahutab paviljon rohkem kui tuhat külastajat. Tänane avakontsert briti noore souljazzi tähe Zara McFarlane’iga on välja müüdud, kuid kontserti saab jälgida otseülekandes Delfi vahendusel. Kontserdile järgneb klubiõhtu Ultima Thule ja Bonzoga.

Laupäeva rosinaks Lastekontsert Jazzimadin, kus lapsed koos trummar Reigo Ahvena, saksofonist Siim Aimla ja ansambliga Kirsiõied madistavad võidu. Kaasa lööma on oodatud ka väikesed muusikasõbrad.

Tipp-pianistide konsentratsioon on festivalil suur. Esimesena astub ülesse Saksamaalt pärit Nils Frahm. Kuulsaim klubistaar Jazzkaarel on USA laulja, DJ ja multiinstrumentalist Dwele oma ansambliga, keda saab nautida laupäeva õhtul kell 22 ning kelle kontserti eel ja järel mängib plaate DJ Heidy Purga.

Pühapäeval, 21. aprillil esinevad Tallinna vanalinna põnevates paikades poeedid ja muusikud üheskoos. Linlased saavad prii sissepääsuga nautida sel päeval ka kontserti Merepaviljonis, kus kõlavad ansambli Collage säravad rahvalauluseaded Viljandi noorte esituses. Festivalinädalal saab tasuta osa ka Lõunakontsertidest Kai kohvikus ja NO99 Jazziklubis. EMT Live äpi kaudu saab komponeerida endale meelepärase Jazzkaare kava, mis vajalikul hetkel end meelde tuletab.

Festivali peaesinejate Gregori Porteri, Hiromi ja Charles Lloydi kontsertide vastu valitseb suur huvi ja piletid vähenevad iga tunniga. Jazzilegend Charles Lloyd, tänu kelle esinemisele Tallinna jazzifestivalil sai meie pealinn ja festivalid juba 1967. aastal tuntuks, pälvib Tallinnalt teenetemärgi. See külaskäik on maestro neljas ja ühtlasi viimane võimalus teda kuulda kvartetis koos ameerika pianistide eliiti kuuluva Jason Moraniga, kellega on salvestud ka viimane, arvult 16-s ECM-i album Hagars song, mis on ka turneekava tuumaks. Charles Lloydi kontsert toimub Nokias 26. aprillil ja selle alguses jagatakse ka tänavused jazziauhinnad.

Kõige rohkem kontserte – tervelt kuus, annab festivali raames oma uue albumi „Esmahetked“ kavaga lauljatar Hedvig Hanson. Tallinna kõrval on kõige jazzilembesem linn Viljandi, kus festivali Jazzkaareke raames toimub seitse kontserti, kuue maa muusikute osalusel.

Merepaviljoni tasub alati tulla varakult, et nautida kohviku atmosfääri, süüa Jazzkaare kooke ja uudistada värskeid jazziplaate.

Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis. Charles Lloydi kontserdi piletid on saadaval ka Ticketpro müügikohtades ja internetis. Piletid on müügil ka kontserdikohtades.

Galerii Merepaviljoni ehitusest asub siin!