"Suur Gatsby" on lugu kirjanikuhakatisest Nick Carrawayst, kes läheb 1922. aasta kevadel Kesk-Läänest New Yorki. See on lõdva moraali, särava džässi, salaviinakuningate ja börsirallide ajastu. Nickil on oma Ameerika unistus, mille poole püüeldes satub ta elama salapärase pidusid korraldava miljonäri Jay Gatsby naabriks. Ühtlasi tutvub ta Gatsby sugulase Daisy ning tema siniverelisest tiiba ripsutava abikaasa Tom Buchananiga. Nicki tõmbab superrikaste elu täis illusioone, armastust ja pettust. Olles kõige selle tunnistajaks, hakkab ta kirjutama lugu võimatust armastusest ja unistustest ning plahvatuslikust tragöödiast, mis peegeldab tabavalt ka tänapäeva elu ja probleeme.

Luhrmann on andnud klassikalisele loole omapärase visuaalse tõlgenduse, mis taaselustab tolle ajaperioodi moel, nagu seda kunagi varem pole tehtud.

Mitmekordne Oscari-nominent Leonardo DiCaprio ("Aviaator", "Vabastatud DJango") on Jay Gatsby ja Nick Carraway rollis Tobey Maguire ("Ämblikmees", "Siidrimaja seadused"). Daisy ja Tom Buchanani rollides astuvad üles Carey Mulligan ("Häbi", "Ohtlik sõit") ja Joel Edgerton ("Zero Dark Thirty").Maailma esilinastus leidis aset New Yorgis Avery Fisher Hallis Lincoln Center for the Performing Artsis. 

Kohal olid kõik filmiga seotud näitlejad-muusikud-filmitegijad (Carey Mulligan, Tobey Maguire, Florence Welch, Baz Luhrmann, Jay-Z), aga ka paljud glamuursed avaliku elu tegelased, teiste seas Vogue'i peatoimetaja Anna Wintour, moemaja omanikud Tommy ja Dee Hilfiger ja paljud teised.

Vaata pilte: