Toobali sõnul sätestab Eesti Rahvusringhäälingu seadus neljandas paragrahvis rahvusringhäälingu eesmärgid, mis aga kuidagi ei lähe kokku Menu olemusega.

"Kas uudis sellest, et Agnetha Fältskog keeldub otselaulmisest toetab eesti keele ja kultuuri arengut? Kas uudis sellest, et vanad tele- ja arvutimängud koguvad populaarsust väärtustab Eesti riigi ja eesti rahvuse kestmise tagatisi? Kas uudis sellest, et David Bowie muusikavideo sai vanusepiirangu aitab kaasa demokraatliku riigikorralduse edendamisele? Minu hinnangul mitte," ütles Toobal Delfile.

Saadiku arvates kõlab ERRi juhatuse eesimehe Margus Allikmaa põhjendus, et meelelahutusmaailmas toimuvat on võimalik kajastada ka kvaliteetselt ning mitte mängides inimeste madalatel tunnetel, küll kenasti, kuid on selgeks ohumärgiks ERRi edasisele olemusele.

"ERR on olnud oma olemuselt teistest meediaväljaannetest alati konservatiivsem. Ja selleks on olnud põhjus – vajadus säilitada objektiivsus ja tõsiseltvõetavus. Loomulikult on igale meediaväljundile oma tarbijad ning tunniajaline „Reporteri“ meelelahutuslik saade meeldib väga paljudele, kuid ERR ei saa samale teele asuda," leiab Toobal.

Keskerakondlane leiab ka, et mõistab ERRi juhatuse tahet sellist portaali omada, kuna meelelahutuslikud uudised ja nn „soft meedia“ tõmbab loomulikult inimesi rohkem ligi ja toob portaalile rohkem klikke.

Samas ei saa see Toobali arvates muutuda ühe rahvuse ringhäälingu jaoks eesmärgiks iseenesest. "Toon paralleeli: ka ETV-l on olnud väga kehvad vaatajatulemused, kuid see ei ole tähendanud telekanalisse supermodellide või youtube’i videosaadete sissetoomist. ETV suudab pakkuda meelelahutust ka ilma kõmu-uudisteta – näiteks saade „Perepidu“ või „Ringvaade“. Oma olemuselt meelelahutuslikud, kuid hoiavad sellist joont, mille puhul ei teki vist kellelgi küsimust sobivusest ERR-i programmi," lisab Toobal.

ERR-i nõukogu liikmena näeks saadik aga organisatsioonis palju tõsisemaid probleeme kui seda on portaali populaarsus. Näiteks vajaks aga diskussiooni ERR-i töötajate töötasu ja motivatsiooni säilitamise osas.

"Leian, et ERR-is on töötada palju keerulisem kui mõnes eraõiguslikus meediaväljaandes. Toodetava toodangu kvaliteet ja tasakaalustatus ei teki niisama – selle nimel tuleb tööd teha. Teades, et ERR-is on võrreldes teiste meediakanalitega madalamad palgad ning kohati „väsinud“ tehniline baas, tõstatan kahtlemata küsimuse portaali raha suunamise mõistlikkusest," ütleb Toobal lõpetuseks.