Värskelt parimate võimalike uudistega pressi ristküsitluse alla sattunud Eesti delegatsiooni juht Mart Normet hindas tagantjärele edasisaamise võimalusi "50-50" ja tänas kõiki hääletajaid toetuse eest.

Edasipääsemine hoolimaat sõbralike naaberriikide hääletusvõimaluse puudumisest tuli Birgitile mõnevõrra ootamatult. "See oli mulle suur üllatus. Läti ja Soome ei hääletanud samas poolfinaalis, nii et nüüd on mul veel suurem rõõm," rääkis Birgit ja Normet märkis vahele: "See näitab, et Eurovisioon ei ole poliitiline. Seega aitäh kõigile!"

Veel enne poolfinaali algust avaldas Birgiti produtsent ja elukaaslane Indrek Sarrap arvamust, et teine poolfinaal tuleb esimesest nõrgem, kust olnuks tõenäoliselt lihtsam edasi pääseda.

Laupäeval kell 22 algavas finaalis astub Birgit loosi tahtel üles võistluse esimeses pooles ehk esimese 13 seas, täpne järjekord selgub siis, kui selgunud on viimased kümme finalisti.

Peale Eesti pääsesid tänasest poolfinaalist edasi veel Iirimaa, Leedu, Moldova, Valgevene, Taani, Venemaa, Belgia, Ukraina ja Holland.