Näitusel esitletakse kolme autori poolt tehtud pilte, millel nad püüdsid jäädvustada elu neid aspekte, mis tundusid erakordsed, vastuolulised või humoorikad.

Näituse üks autor, Kaitseväe ohvitser Hannes Võrno suhtus fotoaparaati kui joonistusplokki ja pliiatsisse, millega püüdis jäljendada oma viimase aja hobi – tušimaalingut. “Ülesande lahendamisel ma ei otsinud kaadrisse neid asju, mis on ühiskonnas valesti, vaid proovisin luua pildid, milles vaataja saab seda ise otsida,” selgitab Võrno oma kontseptsiooni. “Samuti tahtsin ma fotodega osutada ka asjaolule, et pildistamine võib olla lihtsalt mõnus otsing ja katsetamine.”

Tenfold Rabbiti solist Andres Kõpper lähenes püstitatud ülesandele pisut radikaalsemalt. “Oma fotoseeriaga “Ülevärvitud pilt” tahan ma panna kõiki mõtlema, kas pilt, mida me näeme, on ikka selline, nagu see esialgu näib. Äkki on see pilt üle värvitud ning tõeline reaalsus avaneb meile alles teise või kolmada kihi alt,” mõtestas Kõpper lahti oma fotoseeriat.

Moelooja Liisi Eesmaa pildistas enda jaoks põnevaid hetki, kevade saabumist ning kõike, mis on mingil moel eriline, kummaline, vastuoluline või naljakas. “Tavaliselt on minu roll moekunstniku-stilistina luua fotolavastusele visuaalne silmailu, kostüümid ja keskkond, kus kõik detailid on viimseni paika timmitud, siis selle fotoseeria puhul on kõik vastupidi,” lausus Eesmaa.

Fotonäitus kuvatakse neljale suurele, 55-tollisele Samsung Smart TV ekraanile, millelt vaataja saab lihtsate käeliigutuste abil pilte sirvida ning suurendada ning juhtida televiisorit häälkäsklusega.

Hannes Võrno, Liisi Eesmaa ning Andres Kõpper kasutasid pildistamisel Samsungi uut retrostiilis kaamerat NX300, katsetades fotoaparaadi erinevaid režiime ja võimalusi.

Näitust “Mis on pildil valesti?” saab kuni 19. maini vaadata Solarise aatriumis, 27. maist 2. juunini Kristiine keskuses, 4.-9. juunini Rocca Al Mare keskuses ja 19.-26. juunini Ülemiste keskuses.

Vaata pilte avamiselt: