Ajalehe reporter intervjueeris 76-aastast meest eelmisel kolmapäeval pärast toidupoolisega järjekorrast lahkumist.

"Käin siin näiteks, et inimestega kohtuda ja suhelda. Mitte eriti selle toidu pärast," kommenteeris mees ise videointervjuus väljaandele. "Korra nädalas käin. Aga kui antakse, siis võtan kaasa. Mul ei ole nälga. Mul on kodus kaks külmkappi alati toitu täis."

Ajaleht kirjeldab siiski, et Lembit on Myllypuro leivajärjekorras tuntud nägu, kes saabub tihti esimeste seas. Eelmisel kolmapäeval oli ta järjekorras esimese paarikümne inimese seas, mis tähendas, et ta pidi kohal olema juba kukelaulu ajal. Kohalolijate sõnul ei seisa keegi järjekorras niisama huvist, eriti talvel -20 kraadise pakasega.

Lembit ise rääkis intervjuus heatujuliselt veel, et saab tütrega kenasti läbi ja kohtub temaga enamasti korra kuus, kui ta Eestis käib, viimati tütre 45. sünnipäeva ajal 20. aprilli. Ta avaldas lootust, et suvel õnnestub tütrele ka Ärma tallu külla tulla.

Mees meenutas intervjuus ka 1992. aastal koos teise abikaasaga Soome tulekut ja seda, kuidas tema Eestis omandatud geograafiadoktori kraadil põhjanaabrite juures rakendust ei leidunud.

Nüüd Soome riigilt pensioni saav Lembit Int on aastate eest siinses meedias rääkinud, et tema läbisaamine tütrega oli pikka aega vilets pärast seda, kui ta ise pere juurest ära läks. 2007. aastal ütles ta intervjuus Õhtulehe, et on tütrega leppinud. 2011. aastal külastas ta ka presidendi 24. veebruari vastuvõttu, kus Evelin Ilves viis isa ja ema Kalli üle aastate kokku.

Vaata intervjuud:

Vaata fotosid: