Pärast veerandsaja aasta pikkust pausi esimese suure avaliku kontserti andev Radar esitab Surfilaagris bändi hiilgeaja instrumentaalklassikat, sealhulgas hitte albumilt “Trofee”
(1985).

RADAR (1977-1988) oli tuntud kogu NSVL aladel ja kaugemalgi, tehes suurejoonelisi tuure koos laulja Jaak Joalaga, mil päevas toimus kuni 7 kontserti. Ansambel liikus aastate jooksul aina professionaalse saateansambli staatusest iseseisva instrumetaalkoosluse poole. Surfilaagri
pealavale astub Radari kooslus, mille põhikoosseis võitis Tartu Levimuusikapäevade Grand Prix kolmel järjestikusel aastal (1982-1984).

Ansambli trummari Paap Kõlari sõnul on Radari muusika vastu viimastel aastatel kasvav huvi olnud, mistõttu võeti vastu esinemiskutse Surfilaagrisse. “Radari vanad instrumentaalhitid on uuesti leitud ning neid on hakatud uuesti väärtustama. Rõõmustav on, et väga palju noori on Radari muusika juurde tee leidnud. Võib öelda, et paljud meie tänased kuulajad on nooremad kui meie muusika” rääkis Kõlar, miks otsustati pärast pikka pausi taasühineda. Surfilaagris esinemine on bändile aga märgilise tähtsusega: “Surf ja meri on tugevalt mõjutanud nii Radari loomingut kui ka muusikuid endid. Näiteks meie lugu “Balti Rannik” on inspireeritud ürgsetest loodusjõududest ja tugevatest lainetest” lisas Kõlar, kellele kuulub Ristna surfikeskus Surf Paradiis.

Üldist comeback’i ansambel aga ei planeeri. “Täiesti võimalik, et juulikuine ülesastumine on meie tagasituleku esimene ja viimane suur kontsert” kommenteeris Kõlar. Tahtmata piire seada lisas Kõlar, et nad ise on oma ajastu suured fännid ning muusika on nende kirg.

10.-14. juulini Pärnu lähedal Lemmerannas toimuv Surfilaager tähistab sel aastal 15. sünnipäeva.  Surfilaagris on võrdsed sportimisvõimalused ja võistlus- ning demoprogramm nii purjelauduritele kui lohetajatele. Kohapeal on võimalik osaleda surfikoolitustel, õppida maailmatasemel pro-sõitjatelt ning lisaks nautida aktiivset meelelahutust.

Kodumaistest artistidest on esimestena kinnitatud Elephants From Neptune, Vaiko Eplik & Eliit, Check One Two, Haigla DJd, Sander Mölder, Madis Nestor ning Jazz It Up DJd Orav & Drummie. Välismaistest artistidest näeb Rangleklods´i Taanist, Kapitan Korsakovi Belgiast ning Venemaalt pärit funk´i punti The Soul Surfers. Surfilaagri päevajuhiks on Robert Kõrvits.

Vaata lisa Surfilaagri kodulehelt ja Facebookist.

Ansambel RADAR "Tipptund kesklinnas":