Poola politsei pidas Rooli, kes oli koos kolme sõbraga tagasiteel puhkusereisilt Tšehhist, kinni ühe väikelinna sissesõidul. Rool rääkis Delfile, et nad vähendasid asulasse sissesõidul kiirust, kuid politsei mõõtis kinnipidamise hetkel 50 km/h alas nende kiiruseks 52 km/h ja küsis selle eest trahvi 500 zlotti ehk umbes 120 eurot.

„Kui me ei tahtnud seda summat maksta ja ütlesime, et puhkuselt tagsi tulles on ka rahad otsas, näidati meile näppudega nii raha kui ka trelle,“ rääkis Rool. Politsei sõidutas Rooli isegi oma autoga pangaautomaadi juurde. Algselt küsitud summa vähenes 50 eurole, kuid eestlasest autojuht polnud nõus maksma ka vähendatud altkäemaksusummat.

„Tegelikult oleks see raha olnud olemas, aga me ei tahtnud seda anda,“ ütles Rool. Politseile räägiti, et nad on vaid Poolas läbisõidul, auto paak on täis tangitud Tšehhis ja kohalikku raha ei ole üldse. Selle peale oli politsei küsinud näha isegi Tšehhi bensiinijaama tšekke.

Viimaks viis politsei Rooli endaga jaoskonda. Sõpradel lasti alguses järgi sõita, kuid siis sõitis politsei linna vahel nii kiiresti, et eestlaste sõiduk jäi võõras linnas maha. Politseijaoskonnas pakuti Roolile veel võimalust kellelegi helistada, et natukenegi raha saada, kuid mees keeldus ka sellest.

„Minult küsiti – kas ma kaon tihti ära? - ja ma ütlesin, et kaon küll. Seepeale ütles Poola politsei, et ka antud juhul olen ma tegevuses kadunuks jäänud,“ vahendas Rool vestlust, mida pidas Poola politsei irooniliseks sisenaljaks.

Lõpuks saadeti eestlane jaoskonnast välja, kus ta õhtul kell 11 ajal võõras Poola väikelinnas kohalike abiga ka sõbrad üles leidis.

Rooli sõnul oli ta varemgi kuulnud, et Poola politsei on altkäemaksuhimuline ja piinab välismaise numbrimärgiga autode juhte eriti nädalavahetusele eelnevatel päevadel.

Sekelduste vältimiseks soovitas Rool kõigile, kes Poolast läbi sõidavad, teha üks eraldi rahakott, kus on umbes 30 eurot sees. Kinnipidamise korral tuleks politseile öelda, et rohkem raha pole ja siis on lootust, et politsei laseb ka edasi sõita.