Tegemist on Mari Kalkuni ja Runoruni esimese täispika kontserdiga Eestis, varem on bänd üles astunud Tallinn Music Weekil ning olnud muusikaliseks kingituseks kaasas Eesti presidendi hiljutisel riigivisiidil Leetu.

“Esitamisele tulevad laulud on minus ja minuga viimase kahe aasta jooksul küpsenud, paljud neist on valminud teel olles trajektooril Helsingi - Tallinn - Võrumaa,” sõnas Mari Kalkun. “Olen kavaga "Tii ilo" otsinud vana külakõla võimsust ning praeguse pulbitseva ja kiirendava maailma kokkupuudet. Need on kokku kogutud ja armsaks saanud rahvalaulud, oma loodud laulud ja improvisatsioonid.” Kontsertkava on ühtlasi ka Mari Kalkuni pärimusmuusikaõpingute magistrikontsert.

Runoruni kuuluvad lisaks laulja ja looja Mari Kalkunile võistumängimisel Soome parimaks kandlemängijaks tunnistatud Maija Kauhanen, suure maailmamuusika kogemusega eksperimentaalne ja osav kontrabassist Nathan Riki Thomson ning tundlik rütmide võlur Tatu Viitala.

Mari Kalkuni ja Runoruni kontserdid toimuvad Tallinnas Hobuveskis (Lai tn 47) 7. ja 8. juunil algusega kell 19. Need on osa Tallinna vanalinna päevade programmist. Piletid müügil Piletilevis ning kohapeal.