Allikate sõnul loositi esiteks finaali bändide esinemisjärjekord ilma esinejate esindajate osavõtuta. Ühel hetkel laekunud võistlejatele elektronkiri väidetavalt loositud esinemisjärjekorraga ja kõik. Soul Thrower oli nimistus eelviimane ehk võistlejatest sisuliselt peaesineja kohal. "Teiseks oli meedia eelkajastuses igal pool üleval ainult Soul Throweri pilt. Ja kui Valm jõudis Rock Cafesse, siis läks kohe teisele korrusele somme kallistama. Ja kõik vaatasid, et ahah nii see käibki või?" rääkis kohalkäinu.

Lisaks jõudis press Rock Cafesse just Soul Throweri esinemise ajaks. "Aga kui nad poleks võitnud, kas siis oleks ka nende pilte kasutatud?" ironiseerib allikas, kes täpsustab, et teadaolevalt on Soul Throweri liikmetel isikikke sidemeid Eesti juhtivate meediatoodete juhtivtöötajatega ning paarikümne aastase bändimehestaažiga Valm kõigi Tuska kohaliku korraldusega seotud inimeste hea sõber.

"Et Soul Thrower esineb Tuska klubilaval ning kakskümmend viis minutit, siis tekkib küsimus, et milleks seda tsirkust vaja oli?" võtavad kõik allikad teema kokku.