Aprilli lõpus mainekalt rahvusvaheliselt laulukonkursilt Riga Jazz Stage teise koha ning Raimond Paulsi eriauhinna võitnud Laura arvab, et tema üheks edu saladuseks oli iseendaks jäämine: „Konkureerivas situatsioonis tekib ikka tahtmine kõigile oma oskusi näidata, kuid usun, et oskustest veelgi tähtsam oli kahe laulu vältel tuua välja oma iseloomulikud jooned ja seeläbi teistest eristuda“.

Laura ei muretse, et töömahuka suve kõrvalt jääb liiga vähe aega iseendale — suurem väljakutse on piisava aja leidmine hoopis sugulaste ja lähedaste külastamiseks. Laura sõnul tal erilisi rituaale enne esinemisi ei ole: „Erilisi kontserdieelseid rituaale mul pole, kuid alati tuleb hääl lahti laulda ja minu rutiiniks on pigem selline asjade rahulik läbimõtlemine.”

5. juulil üheskoos Raivo Tafenau ja Jürmo Eesperega suvetuuri alustav Laura leiab, et Raivo Tafenau on üks Eesti parimaid jazz-artiste ning tunnustab Raivot kui väga head lavalist suhtlejat ja suurepärast muusikut. Juba viiendat aastat vältava eduka koostöö aluseks on Laura arvates ühine armastus muusika vastu. „Raivo on väga vahva kuju, kellega alati saab nalja ning kunagi ei pea igavust tundma“, räägib Laura oma suvisest kaasesinejast.

Muusikaakadeemia magistrantuuris kaasaegse improvisatsiooni erialal õppiv Laura hindab nii popmuusikat kui ka jazzi, kui need on kvaliteetselt tehtud. „Enne Sven Lõhmusega tutvumist tegelesin pigem ainult jazzmuusikaga ja erinevalt paljude arvamusest oli jazzmuusika minu elus juba ammu enne popmuusika viljelemist“.

Kontserttuur „Peegelpildid“ alustab 5. juulil Märjamaalt ja lõpetab 28. juulil Kõue mõisa aias. Muuhulgas tulevad esitusele ka publikule ammu armsaks saanud palad „Muusa“, „Lihtsad asjad“ ja „2020“.

Kontserdi kohta loe lähemalt SIIT.