Alexis Neiers oli üks neist, kes röövis teiste seas Orlando Bloomi, Paris Hiltoni, Lindsey Lohani ja Rachel Bilsoni kodusid. Juba 19. juulil esilinastub ka kinodes nendest sündmustest inspireeritud film “Bling Ring”, mis heidab valgust sellele ainulaadsele juhtumile Hollywoodis.

Nüüdseks 21-aastane Alexis Neiers on abielus Kanada ärimehega, kellega koos kasvatakse paari maikuus sündinud esiklast Harper Elizabeth´i. Mitte miski ei vihja sellele, et viis aastat tagasi võitles Alexis heroiinisõltuvusega ning kuulus noortekampa, kes röövisid oma Hollywoodi iidolitelt 3 miljoni dollari väärtuses väärisesemeid. Alexisele mõisteti kuue kuu pikkune vanglakaristus kolmeaastase katseajaga, millest trellide taga veetis ta 30 päeva ning millest osa veetis võõrutusravikeskuses. Nüüd kirjutab neiu aga memuaare, et aidata teisi noori, kes on langenud narkootikumide ning alkoholi lõksu.

See lugu inspireeris Oscariga pärjatud režissööri Sofia Coppolat („Tõlkes kaduma läinud”, „Marie Antoinette”, „Süütud enesetapud”), kes esitles oma uut filmi „Bling Ring” ka Cannes´i filmifestivalil. Alexise osa filmis mängib andekas noor näitlejanna Emma Watson, kes on suurema tuntuse kogunud oma osa eest Hermionena „Harry Potteri" saagas.

Nii Alexis ise kui ka tema ema on Sofia Coppola filmi kutsunud „labaseks ja ebatäpseks”. Kuigi kohtus võttis Alexis kokkuleppemenetluse saavutamiseks süü omaks, on tema ema ja ta ise korduvalt väitnud, et Alexis ei teadnud röövidest midagi ning arvas, et viibis sõbra majas, kui tegelikult rööviti Orlando Bloomi kodu. Alexise ning tema õdede käest leidis politsei ka varastatud asju.

Filmi esilinastuse ajal Cannes´is säutsus Alexis oma Twitteri kontol Emma Watsonile: „Edu Cannes´is ja ma pole pahane, et minu üle nalja teed.”

„Bling Ring” toob vaatajateni tänapäeva noorte kultusliku kinnisidee „Hollywoodi unelmast”, mille nimel ollakse valmis riskima kõigega.

Film esilinastub Eesti kinodes 19. juulil.

Vaata treilerit: