Uuel hooajal osaleb saates senini suurim arv moeloojaid — 17 noort moehuvilist, kelle kõigi eesmärk on moemaailmas disainerina kanda kinnitada. Osalejad panevad oma oskused proovile moekonsultandi, mentor Tim Gunni valvsa pilgu all.

Moeloojad võistlevad isikupärase disainiga riiete kujundamises, mida hiljem esitletakse ka moelaval. Võistluse muudavad pingeliseks ja põnevaks ajapiirangud, samuti ebatavaliste materjalide kasutamine ning konkurentidest tulenev surve.

Noorte moeloojate kavandatud kollektsioone analüüsivad kohtunikud, kes toovad välja nähtu head ja vead ning selgitavad saate lõpuks välja parima moelooja. “Heidi Klum otsib moeloojat” kohtunikeks on lisaks Heidi Klumile USA tuntud moedisainer Michael Kors ning moekriitik ja -ajakirjanik Nina Garcia, kes on ajakirja Marie Claire kunstiline juht ja toimetaja.

Lisaks kolmele püsikohtunikule külastavad saadet ka mitmed nimekad külaliskohtunikud ja maailmakuulsad disainerid, nagu Vera Wang, Roberto Cavalli, Zac Posen, Alessandra Ambrosio, Victoria Beckham, Sarah Jessica Parker, Rachel Zoe jt.

Kolm parimat võistlejad saavad suurepärase võimaluse esitleda oma töid mainekal New Yorgi moenädalal. Saate võitjat premeeritakse aga 100 000 USA dollari suuruse auhinnaraha ja moeseeriaga ajakirjas Marie Claire või Elle. Lisaks saab iga hooaja võitja erinevaid lisaauhindu, nagu auto, leping kaubamajaga oma kollektsiooni müümiseks, reis jmt.

“Heidi Klum otsib moeloojat” on Sony Entertainment telekanalil eetris argipäeviti kell 19:45.