Publik kohtus täna Peeter Rebasega Radissoni 24. korruse lounge'is, kus uudis välja kuulutati ning uuris, mis valemiga saadi maailmastaar Eestit tutvustava filmi ja kontsertsalvestusega nõusse ning kuidas Wembley staadionil Inglismaal planeeritud suursalvestus hoopis Tallinna kasuks pöördus.

Mis trikiga õnnestus selline diil saada?

"Ega see lihtne polnud - esiteks hea läbisaamine tema ja tema mänedžmendiga, et me üldse uksest sisse saime teiseks EASi väga tugev toetus ja entusiasm," rääkis Rebane ning sõnas, et kolmandaks määravaks asjaks sai lauluväljaku külastus.

"Tuuri mänedžer lendas siia, olime lauluväljakul ja ta helistas Robbie'le ja ütles, et väga lahe koht," kirjeldab Rebane, kuidas lauluväljakul kohalolu meest võlus ja meie õnneks paistis sel päeval ka päike.

Williamsi mänedžer ütles hiljem pärast otsust Rebasele, et mõtles "me oleme alati teinud suurtes linnades, suurtel staadionitel, sellistes tuntud kohtades, miks mitte midagi unikaalset seekord teha. Vähesed on siin käinud, nii et ka fännidele on see visuaalselt atraktiivne".

Mis kogu plaani juures väga Robbie mänedžmendile veel meeldis, oli EASi välja mõeldud sotsiaalmeedia kampaania, et anda fännidel on võimalus rääkida minutilises klipis, kuidas Robbie muusika on neid mõjutanud ja lennutada parimate autorid boonusena Eestisse kontserdile ja Tallinnaga tutvuma.

Unikaalne idee ja üllatus publikule

Rebase sõnul selgus pärast otsinguid, et maailmast  pole selliseid analooge olemas, kus  kohalik turismiamet oleks koostöös artistiga teinud sellist kampaaniat: "Tegu on maailmas unikaalse ideega."

Rebane lubas, et juba pileti ostnud 45 000 inimest ei pea pettuma, sest neid ootab 20. augustil lisaboonusena lauluväljakul midagi, mille tarbeks ta on isiklikult Robbie't briifinud ja briifib lauluväljakul päev enne veel üle. Mis see on, ei soostunud ta siiski paljastama, vaid soovis, et midagi jääkski üllatuseks kõigile kohale tulevatele tuhandetele.

Robbie on sama hea või paremgi

Peeter Rebane ennustas, et külastajanumbreiks saab 55 000-60 000, kuid vaadates, kuidas müük on tänaseks läinud, on nad tema sõnul juba praegu väga rahul.

"Hoolimata oma seitsmeaastasest pausist on Robbie tagasi ja sama hea või paremgi," kinnitab Rebane ka, olles ise tuuri avakontserti Dublinis ka näinud.

Lavadisain muide, on kontserdil unikaalne - laval puudub katus, sest kuigi muusikute kohal on peavari, esineb Williams ise lageda taeva all. Rebase sõnul rääkis tavatust lähenemisest lavakujunduse autor, et see on Robbie moto: " Kui sajab vihma ja fännid saavad vihma, olen ka mina läbimärg ja laulan."