Leigo Järvemuusika juhatab 2. augustil sisse kauaoodatud kohtumine ühe Eesti armastatuima muusikaperekonnaga. Johansonide nimi ei vaja kindlasti pikemat sissejuhatamist. Eesti folkmuusika ja regilaulu traditsioone uhkelt au sees hoidev muusikutepere ammutab oma inspiratsiooni nii iidsetest lugulauludest kui paljudest isiklikest kokkusaamistest teiste pärimuste lauljate ja pillimeestega. Möödunud aasta lõpul ilmunud albumit „Külm“, mis sisaldab Johansonide poolt viimase kümnendi jooksul loodud, kuid seni plaadistamata lugusid, saatis nii kuulajate kui kriitikute heakskiit.

Õhtu jätkub Leigol aga tunnustatud Vene maailmamuusika tähe Inna Zhelannayaga, kelle unikaalne hääl on võlunud kuulajaid kõikjal, kuhu tema muusikutee teda viinud on. Inna kasutab oma muusikas erinevate Vene piirkondade rahvaviise, aga samas ei saa tema muusikat liigitada ühetegi konkreetsesse žanrisse, selles on nii folgi, rockmuusika kui jazzi mõjutusi.

Traditsioonilise levimuusikaõhtu lõpetab aga tõeline maiuspala, milleks on vahest ühe legendaarseima Eesti filmihelilooja loomingule pühendatud kontsert. Sven Grünberg on loonud muusikat rohkem kui 130 linateosele nii meil kui raja taga. Leigol tuleb esitamisele filmimuusikat filmidest "Hukkunud Alpinisti Hotell", "Wikmani poisid", "Naksitrallid", "Lepatriinude jõulud", "Leiutajateküla Lotte", "Destsembrikuumus". Lisaks filmimuusika paremikule on Leigol harukordne võimalus kuulda pikemat kompositsiooni "Tiik", mis on loodud ja tuntuks mängitud kunagise Eesti esimese progerock grupi Mess poolt. Klassikaraadio kuulajate poolt sajandi filmimuusika loojaks valitud Grünbergi muusikat esitavad Ott Lepland ja Sandra Nurmsalu, saateansamblit Eesti parimatest muusikutest juhib Siim Aimla.

Leigo Järvemuusika teine päev 3. augustil on traditsiooniliselt klassikalise muusika päralt. Sel aastal on Leigol suurim hea meel esitleda ühte Eesti ooperi säravaimat tähte – Annely Peebo esineb Leigol koos pianist Christian Kochiga ning esitluse tulevad laulud operettidest, muusikalidest ning muidugi erinevatest ooperitest, kus rahvusvaheliselt hinnatud ooperilaulja on ülesastunud. Viini Rahvusooperi solist Peebo on esinenud paljudes Euroopa vägevaimates ooperisaalides ning avab Leigo looduslikus katedraalis klassikapäeva kell 18:30.

Õhtu hakul võtab aga Leigo järvelava enda käsutusse Leigo Järvemuusika Festivaliorkester, mis koosneb sel aastal Pihkva Filharmoonia, St Peterburi Riikliku Ermitaaži Kammerorkestri „Camerata“ ja St Peterburi Riikliku Konservatooriumi sümfooniaorkestri parimatest muusikutest, orkerstri dirigendiks on Gennady Chernov. Leigole omase tulemängu saatel tulevad ettekandele kahe surematu klassiku helitööd. Esmalt Rimski-Korsakovi Sheherazade, sümfooniline süit, mis põhineb 1001 öö muinasjuttudel ning seejärel Dvoraki Sümfoonia nr. 9 „From the New World“, mida peetakse helilooja populaarseimaks sümfooniaks – just selle sümfoonia salvestust peetakse helireaks, mida Neil Armstrong kuulas enne, kui ta esimese inimesena kuul maandus.

Esimest korda on 2. ja 3. augustil toimuvale Leigo Järvemuusika Festivalile võimalik osta pileteid ka vaid soovitud kontserdile.

Leigo Järvemuusika piletid on saadaval Piletilevis.