Mälestusteenistus peeti 1800 matuselise osavõtul mehe kodulinnas New Yorgis, Püha Jaani kirikus, kuhu oli kohale saabunud ridamisi teatri- ja filmiinimesi, perekond ja sõbrad ning kõik "Sopranode" põhitegelasi kehastanud näitlejad.

Teiste seas olid kohal Edie Falco, Steve Buscemi, Dominic Chianese, Tony Sirico, Aida Turturro, Dominic Chianese "Sopranodes" mehe tütart mänginud Jamie-Lynn Sigler.

Kohal oli ka New Jersey, kus Gandolgini 1961. aastal sündis, kuberner Chris Christie, kes laskis osariigis lipud näitleja mälestuseks poolde masti tõmmata. Samuti olid kohal Alec Baldwin, Julianna Margulies, Chris Noth ja Marcia Gay Harden.

Gandolfinit mälestati kui tagasihoidlikku ja lahket meest, kes oli suurepärane näitleja ning lõi teleajaloo ühe unustamatuma karakteri, vahendab USA Today. 

Lesk Deborah Lin Gandolfini, kellega koos jäi isa leinama teismeline poeg Michael Gandolfini, mälestas meest kui armastavat ja head meest, kes alati kedagi salaja aitas. Peresõber kirjeldas teda kui südamlikku meest, kelle kallistused tundusid alati natuke liiga tugevad ja natuke liiga pikad.

James Gandolfini suri 51-aasta vanuses eelmisel nädalal Roomas südameinfarkti.

MEENUTA: