"Ma olen praktiliselt loobunud sularaha kasutamisest ja maksan ka suht pisikesed arved poes kaardiga. Eelmisel nädalal hakkas makseterminal mu kaarti lugedes aga millegi pärast laulma – sul ei ole raha, sul ei ole raha. Või midagi sarnast. Arvasin, et viga oli aparaadis, aga igaks juhuks ja õnneks helistasin panka ja uurisin, et mis värk on," kirjeldab mees on hämmingut, mille lähemalt uurimisel selgus, et juuni algul oli tema kaarti 3-4 päeva jooksul usinalt kasutatud Austraalias, Jaapanis, Tais, Hollandis ja Prantsusmaal.

Kaarti kasutati enamasti lennupiletite eest maksmiseks. "Hollandis oli vist ka punaste laternatega lustitud. See viimane arve oli küll õnneks kõige väiksem. Ise olin samal ajal Eestis. Keegi on ilmselt mingil moel mu kaardi ära kopeerinud ja seda uljalt nautinud."

Õppetund ja soovitus kõigile sõpradele. "Olge ettevaatlikud, kui kaarti kasutate kas välismaal või internetist midagi ostes. Ka see, kui kaart on kiibiga, ei anna mingit garantiid turvalisuse osas. Kogu selle jama juures pean küll kiitma panka," kiidab poliitik Swedbanki, kes tema sõnul on olnud väga kiire, abivalmis ja professionaalne.