„Ehkki selle suve programm on suhteliselt intensiivne, on suvised tuurid juba harjumuseks kujunenud. Väikesed kirikud on laulmiseks suurepärased – kõla on hea ning kogu repertuaar jõuab ilusti kuulajateni,“ kirjeldab Zahharov suviseid kontserdipaiku. „Vabaõhus on veidi teistsugune repertuaar ning heli peab olema tugevam, mistõttu nõuab see ka rohkem energiat. Kirikutes me võimendust ei kasuta ja teeme kõike naturaalselt ning Eestis on palju väiksemaid kirikuid, kus atmosfäär esinemiseks on suurepärane,“ lisab ooperilaulja.

Kontserttuuril „Vihmade taga“ esitavad Zahharov ja Listra aegumatuid laule Urmas Alenderi, Raimond Valgre ja Rein Rannapi loomingust. Lauljaid saadab Kappel Kvartett, kelle juhfiguuri, Margus Kappeli, kohta jagub Zahharovil ohtralt kiidusõnu: Kappel on Eesti pianismi meister, kellel on ka absoluutne kuulmine ja hiilgav mälu: „Meenub üks hämmastav olukord, kus 20 minutit enne kontserti selgus, et noodid on maha ununenud. Käisime kohalikus poes, kust Kappel ostsis A4 paberi ja kirjutas kogu repertuaari peast paberile. Adrenaliin oli terve kontsert üleval, ootasin hirmuga, kuna ta nüüd unustab, aga unustamise asemel tegi ta hiilgava etteaste ja kõik lõppes õnnelikult."

Maria Listra aadressil, kes on Jassi kaasartistiks juba teist aastat, jagub esibaritonil samuti ainult kiidusõnu: „Maria on vahva tütarlaps, kes laulab kenasti. Inimesena on ta väga töökas ning võtab juba kontsertide vedamist enda peale. Koostöö klapib meil hästi ja professionaalselt,“ iseloomustab Mariat vanem kolleeg.

Urmas Alenderi-Rein Rannapi ja Raimond Valgre laulude õhtul esitavad Jassi Zahharov ja Mari Listra aegumatuid laule nagu: „Nii vaikseks kõik on jäänud“, „Muinaslugu muusikas“, „Vaiki kui võid“, „Sinilind“, „Peagi saabun tagasi su juurde“, „Vihmade taga“ ja paljud teised. Kontserttuur „Vihmade taga“ jätkub juba homme 10. juulil Vahastu kirikus ning lõpeb 28. juulil Keila laululaval.

Loe kontserdi kohta lähemalt SIIT.