Marek Lindmaa ujumisretkede mõte pole pelgalt enese proovilepanek, tegemist on eelkõige heategevusliku ettevõtmisega. Nimelt saab suve jooksul erinevatele Eesti saartele ujutud iga kilomeeter toetajate abiga rahalise katte ning projekti lõpuks kogunenud summa annetatakse Laste- ja Noorte Kriisiprogrammile.

Retked algasid Pedassaarega, nüüd ootab Lindmaad Mohni. Tänastes "Seitsmestes uudistes" näeb, kuidas Marek Viinistult stardib, kuidas ujumine kohati 60-meetri sügavuses vees kulgeb ning milliste tunnetega mees saarele jõuab. "Mohnile on ujuda viis kilomeetrit, mis osutub parajaks katsumuseks, sest vahepeal tuleb ootamatult krampidega võidelda," vihjab Marek.

Marek Lindmaa heategevusliku ujumisega läbitud kilomeetritele annavad rahalise toe puhastusvahendite firma T-PUHTAX, üritusturundusagentuur HYPE ning Butterfly Lounge. ALOHA SURF paneb õla alla varustusega, lisaks on abis vabatahtlikud merepäästjad Päästeliidust, kes turvavad Lindmaad igal ujumisel paadi ja päästjatega.

Homme kell 9 stardib Marek Lindmaa Rohuneemelt Kräsulile ja sealt edasi Aegnale. Kõik, kel huvi talle kaasa elada, on oodatud vaprat ujujat tervitama nii stardis kui ka Aegnal.