Neljapäeval kell 15.19 postitas meelelahutusärimees ja lauljanna Maarja-Liis Ilusa elukaaslane Fred Krieger Facebooki teate: "Hetk tagasi varastati minu Kadrioru kodu garaažist Macbook Pro pruunis nahkkotis. Kui keegi näeb punase T-särgi ja mustade lühikeste pükstega meest läpparikotiga Kadrioru kandis liikumas, siis palun andke teada!"

Mõnikümmend minutit hiljem lisas Krieger oma postitusele kodu turvakaamera pildi arvatavast varganäost ja palus pealtnägijatel helistada endale või politsei lühinumbrile.

Publikule rääkis adrenaliinirohkest seiklusest detailsemalt Kriegerile rüperaali otsingutel abiks olnud fotograaf Veiko Vares: "Võhivõõras Lasnamäe elanik andis Kriegerile teada, et autost paisati välja temanimelisi visiitkaarte. Tähelepanelik naine jättis meelde autonumbri ning suuna, mille autojuht võttis."

"Niisiis hakkasime läbi kammima Lasnamäe majaesiseid. Olime juba kaks tundi autot otsinud, kuid mitte midagi. Olime juba loobumas," meenutab Vares. Kuid otsijaid tabas õnn ning täiesti kogemata keeras Fred Krieger just selle hosteli ette, kus seisis auto, millest visiitkaardid tänavale visati. "Läksin sinna kohale ning uurisin välja, kus toas autojuht viibib. Otsustasime Kriegeriga minna toa ukse taha," räägib Vares, kelle sõnul koputamise peale ust ei avatud, kuid oli kuulda, et toas on keegi sees.

Lõpuks peale pikka prõmmimist avati uks: "Sain kiiresti jala vahele." Veiko Vares ja Fred Krieger astusid tuppa ning hakkasid kahtlase olemisega tüüpe küsitlema. Peale pikka vestlust meestega, kas nood midagi varastatud arvutist ja maja ees seisvast autost teavad, jõudis kohale politsei. Toast, kus viibisid kaks inimest, leiti süstlaid, nuga ja vastu vaatamas nädal aega tagasi vangist vabanenud tätoveeritud mees tätoveerimas.

"Niisiis saime teada, kuhu pandimajja arvuti anti. Tänu politsei koostööle saime arvuti Punasel tänaval asuvast pandimajast kätte. Kuigi arvuti turvakood oli lahti muugitud, olid kõik vajalikud andmed ja asjad seal peal olemas," lisas ta.

"Minu teada on varas kuueks kuuks kinnipeetud," ütleb Vares loo lõpetuseks.

Peale seiklusrikast tagaajamist teatas Krieger oma Facebookis rõõmusõnumi. "Pätt on kinni ja läppar käes! Uskumatud seiklused Lasnamäe hostelite ja pandimajade vahel lõppesid meie võiduga!" rõõmustas ta ning tänas sõpru ja politseid. Krieger täpsustas Õhtulehele: tänada tuleb võhivõõrast tähelepanelikku Lasnamäe naist.