Läinud nädalal keerutas meedias kõvasti poleemikat USA telesaatejuhi Oprah Winfrey väide, et ta langes ühes Šveitsi kaupluses rassismi ohvriks.

Skandaal sai alguse sellest, kui ühe luksuskäekottide kaupluse müüja keeldus Winfrey'le klaasi tagant välja võtmast ning katsuda andmast hirmkallist käekotti, väites, et see on "liiga kallis", vahendas BBC.

Poest esiotsa midagi ütlemata lahkunud maailma rikkaim naine küttis end juhtunu pärast üles alles hiljem, kirjutades intsidendi rassismi arvele ja pasundas sellest avalikult oma saates. Süüdistus põhjustas rahvusvahelise skandaali, millega ei Šveits ega kõnealune kauplus leppida ei kavatsenud. Avaliku vabanduse läkitanud kauplus kinnitas, et tegemist oli hariliku arusaamatusega, mis tulenes keelebarjäärist ning rassismiga polnud sel mingit seost - müüja üritanud talle lihtsalt teisi valikuid soovitada.

Nüüd on Winfrey TMZ kinnitusel maha rahunenud ja kahetsema hakanud ning teatas, et tal on kahju, et niisugune olukord tekkis. "See intsident Šveitsis oli lihtsalt üks intsident Šveitsis. Mul on kahju, et sellest nii suur number tuli. Ma ei nimetanud sihilikult selle kaupluse nime. Mul on kahju, et ütlesin, et see üldse Šveitsis juhtus," sõnas ta eile "The Butleri" esilinastusel Los Angelesis meediale.

Teravamad meediakanalid nagu TMZ kirjutavad, et kogu lugu lõhnab väga diivatsemise järele ning peab Oprah praegust kahetsust pisut ebasiiraks. "Oprah teab väga hästi, et kui tema midagi ütleb, tuleb suur skandaal - eriti veel, kui ta ütleb sõna "rassism". Kui ta materdas hamburgere, kukkus peaaegu kogu kiiroidutööstus kokku. Ta eesmärgiks oli see kauplus hävitada," kirjutab väljaanne ning väidab, et kogu lugu lahvatas asjaolust, et müüja Oprah't ära ei tundnud ega kohelnud teda tema "staatuse" kohaselt. Nimelt ei näita Šveitsi telekanalid maailma mõjuvõimsama naise kuulsat telesaadet...