Tõlkes PunktEEMulli autor on ilmestanud oma nägemust kujutletava telegfonikõnega, mis tema arvates umbes selline:

Libekeelne tootja 1: "Hei, boss, sa ei usu seda. Mäletad meie plaani teha Robbie kontserdi DVD?"

Libekeelne tootja 2: "Muiugi. Me filmime üht tema kontserti, müüme DVD ja teenime miljoneid tema jumaldavatelt fännidelt. Teenime peaaegu sama palju kui Robbie Williamsi lõhnalist küünalt müües."

Libekeelne tootja 1: "Jah, no tead mis. Mingid eestlased helistasid mulle ja nad tahavad, et filmiksime seal. Ma vaatasin koha üle ja see on kena. Ja siin on parim osa: nad on valmis meile maksma pea 400 000 eurot, et DVD teeksime."

Libekeelne tootja 2: "Ei ole! Nad maksavad meile, et me teeks DVD, mille me teeks nii ehk naa? Kas me peame neile osa müügituludest andma?"

Libekelne tootja 1: "Ei! Kõik müügitulud jäävad meile. Me peame lihtsalt sisse panema mõned stseenid Eestist, mida teeksime nii ehk naa, kui seal filmiksime."

Libekeelne tootja 2: "Wow! Ma ei saa küll üldse aru, miks eestlased sellega nõustusid, aga see on magus diil! Hei, ma kuulsin, et Robbie Williamsi küünlas on hallutsinogeene. Võibolla eestlased nuusutasid seda, kui neil see idee tuli."

Jah, just nii kriitiliselt suhtub kirjutaja otsusesse, jätkates:

Selles asi ongi. Me arvame, et DVD oleks tehtud nii ehk naa. Nad on müünud iga kontserdi CDsid ning kindlasti oli neil ka plaan üks DVD teha.

Kas nad oleks Tallinna valinud? Arvame, et oleks, arvestades kohti, kus kontserdid toimusid. Olgem ausad - Lauluväljak on ainulaadne ja maaliline võrreldes näiteks Gelsenkircheniga Saksamaal.

On ehk riskantne arvata, et nad oleks Tallinna valinud. Ehk on produtsendil ekspruut Göteburis, nii et ta oleks eelistanud mõned päevad seal veeta.

Aga on lihtne võimalus struktureerida see leping nii, et see oleks filmitud Tallinnas, säästes samas maksumaksja raha. Nad oleks pidanud ütlema Robbie inimestele, et maksavad raha ette, kuid saavad 50% DVD müügituludest, kuni maksumaksja raha on tagasi tiksunud. See oleks hea diil mõlemale poolele, sest EAS võtaks finantsriski, aga saaks oma raha samas tagasi.

Kahjuks ei läinud asjad nii. Selle asemel saavad Universal ja BDG (kohalik kontserdi promootor ja väikse piletimüügikasumi saaja) valitsuselt ja maksumaksjalt raha.