Mina aga mõtlesin, et mul on terve elu aega töötada ja võtsin viimase suve vabamalt, sest järgmine aasta on kindlasti plaan suveks töö leida. Kuna mu pere on väga mõistev, siis suutsin neile ära seletada, et tahan vabamalt võtta.

Suve eesmärgiks võtsin selle, et kasutan iga võimalust ja teen seda, mida hing ihaldab ja, et mul ei oleks mitte midagi, millele ma tagasi vaadates saaks öelda "Kahju, et ma seda ei teinud." Loomulikult oli mul kõrval mu väga tore lapsepõlvesõbranna, kellega me enamasti ühel meelel oleme. Koostasime listi asjadest, mida me varem teinud pole ja kohtadest, kus käinud pole. Tahtejõudu on meil nii palju, et sellest listist on jäänud tegemata veel paar-kolm asja, ja ega suvi veel läbi pole.

Alustasime hääletamisest, mida me kumbki varem teinud polnud. Tundus alustuseks sobiv. Sõitsime bussiga kodukohast umbes 20 km kaugusele, tundus meie jaoks mõistlik. Seejärel võtsime suuna randa. Loomulikult ei olnud me kohe valmis näppu tõstma ja võõrastega suhtlema. Kõndisime ikka päris pikalt, kuni üks hetk mõistsime, et nii ei jõua me kuskile. Esimene autojuht oli väga sõbralik ja oleks meid ka sihtkohta viinud, kui tal ei oleks nii kiire olnud.

Kuna esimene kogemus oli väga positiivne, siis saime sellest väga palju indu juurde. Teine autosõit läks juba palju libedamalt. Ka kolmas oli igati positiivne. Olimegi endalegi märkamatult kohale jõudnud. Veetsime rannas väga toreda päeva. Tagasi hakkasime alles väga hilja tulema, ja lootus auto peale saada oli väga väike. Kõndisime ja kõndisime, kuni lõpuks tuli üks väga tore paarike, kes ei viinud meid küll koju, aga mu sugulaste juurde, kus me öö veetsime ja järgmisel päeval koju läksime. Loomulikult teadsime, et hääletamisel on risk. Ja ilmselt me enam hääletama ei kipu, kuigi kõik läks hästi.

Terve suve haarasime me kinni igast võimalusest, mis tundus mõistlik, või sattus klappima meie listiga. Ja hetkel võib tõesti öelda, et ei kahetse absoluutselt mitte midagi. See suvi oli täis palju uusi tutvusi, kogemusi, õppetunde ja rõõmu. Ja tegelikult on mul heameel, et suvi läbi on, sest liiga palju head ei ole hea. Mina igatahes lähenen sellele kooliaastale väga entusiastlikult, ja loodan tulevalt õppeaastal kõike head.