Neljaosalises retro-saatesarjas “Kanal 20” vaatavad tänased ja eilsed teletegijad Eesti vanima erakanali ajaloole tagasi. Tänaõhtuses avasaates saame muu hulgas teada, kuidas Kanal 2 on rikastanud eesti keelt ning täiendanud slängi, milliseid kodumaiseid lavastuslikke draamasarju on telekanal läbi ajaloo näidanud, miks sündis Eesti vaadatuim uudistemagasin “Reporter”, kes on telekanali kõige pikemaajalised eetrinäod ja saatejuhid, kes on need inimesed, kes astusid üles Kanal 2 ekraanil veel enne, kui neist said riigi kuulsaimad.

Informatiivses saatesarjas meenutavad meeleolukaid seikasid telekanali ajaloost armastatud eetrinäod Kristjan Jõekalda, Tuuli Roosma, Teet Margna, Olaf Suuder, Elo Mõttus-Leppik, Mart Juur, Krista Lensin, Jan Uuspõld, Mart Sander, Ingrid Sembach-Hõbemägi, Eda-Ines Etti, Peeter Oja, trikimees Jürgen Veber, Peeter Võsa, Kairit Tuhkanen ja ka telekanali 20 aastat tagasi loonud filmimees Ilmar Taska.

Kanal 2 läks eetrisse 1. oktoobril 1993. Esimeseks saateks oli kodumaise animafilmi “Kapsapea” teleesilinastus.

Jürgen Fogeli juhitud “Kanal 20” alustab Kanal 2s täna kell 21:30, kohe pärast lustliku reisisaate “Kaks kanget Indias” avaosa.