Eesti animafilme näidatakse Two Boots Cinema nimelises kinoteatris, teatas Eesti Filmi Sihtasutus Delfile. Kino asub East Village’i linnaosas, kus elavad peamiselt kunstnikud ja kultuuriinimesed. Two Boots Cinema on tuntud sõltumatu programmivaliku poolest ja kino sagedased külastajad on ameerika sõltumatud filmitegijad, teiste hulgas ka näiteks Jim Jarmush ja Todd Haynes.

Filmiprogrammi pani kokku Ottawa animafestivali direktor Chris Robinson. 13. novembri õhtul näidatakse nõukogude perioodi animafilme: Elbert Tuganovi “Jalakäijaid”, Heino Parsi “Naela”, Rein Raamatu “Põrgut”, Avo Paistiku “Pühapäeva” ja Priit Pärna “Kolmnurka”.

Reede 14.novembri programmi raames tulevad näitamisele filmid, mis tehtud aastatel 1992-1998: Priit Pärna ja Janno Põldma “1985”, Mati Küti “Plekkmäe Liidi”, Janno Põldma “Sünnipäev”, Ülo Pikkovi “Bermuuda” ning Priit Tenderi ja Mikk Ranna film “Vares ja hiired”.

Nädalalõpu prorammidesse on valitud aastatel 2000-2003 valminud filmid “Karl ja Marylin” (Priit Pärn), “Instinkt” (Rao Heidmets), “Nööbi odüsseia” (Mati Kütt), “Rebasenaine” ja “Mont Blanc” (Priit Tender), “Teekond Nirvaanasse” (Mait Laas), “Weizenbergi tänav” (Kaspar Jancis), “Ahviaasta” (Ülo Pikkov), Armastuse võimalikkusest” ja “Kontsert porgandipirukale” (Janno Põldma) ning Mati Küti 1992. aasta film “Sprott võtmas päikest”.

Peale filmide esitletakse New Yorgis ka programmi koostanud Chris Robinsoni raamatut eesti animatsioonist “Between Genius and Utter Illiteracy: the Best of Estonian Animation”.

14. novembril avatakse New Yorgi Eesti majas Mati Küti autorinäitus. Eesti filmitegijatest sõitsid New Yorki eesti animatsiooni tutvustama Priit Tender ja Mati Kütt.